Leila’s Brothers

Eveeett, şimdi gelelim MUBİ platformuna üye olma sebebimize. Orta doğu filmleri her zaman ilgimizi çekmiştir. Konular genellikle bize çok yakın oluyor. Çoğu sahnede kendimizi ya da ailemizi görebiliyoruz. Onlarca film izledim hepsi de dram ağırlıklıydı. Gönül isterdi ki bu bölgelerde çekilmiş bir komedi filmi izleyip kahkahalar atalım ama bu zamana kadar malesef denk gelmedim. Detaylara girmeden şunu belirteyim ki son aylarda izlediğim en güzel film oldu, hatta son yıllarda izlediğim en güzel filmlerden bir tanesi oldu. İşte bu yüzden hakettiği yer olan “Tehlikeliler” kategorisinde yer alıyor filmimiz.

Ne varmış bu filmde diyecek olursanız, dediğim gibi bizlere çok da uzak şeyler yok aslında. Filmin adından anlayacağınız üzere bir Leyla mevcut ve erkek kardeşleri. Konu sadece kardeşler arasında geçecek sanmıştım ancak yanılmışım, anne baba ve hatta akrabalar da oldukça aktif filmde.

Leyla anne babası ile yaşıyor. Erkek kardeşleri işte biraz dağınık. Evli olan var, farklı bir şehirde çalışan var, bekar olup sürekli zengin olma hayali var, var da var yani. İlk andan anlıyorsunuz zaten Leyla’nın bir çok yükü sırtlandığını. Oldukça tanıdık di mi bu senaryo? Evet devam edelim, tabi aile içinde huzurlu bir ortam mevcut değil. Sürekli bir kargaşa, sürekli bir imkansızlık, sürekli birbirini suçlama..

Derken kardeşler bir şekilde kurtuluş planı yapıyorlar ve hepsi aynı fikirde. Fikirin en büyük destekçisi ise Leyla, gerçekten bu fikre inanıyor ve ailenin gün yüzü göreceğine inanıyor. Ancak tahmin edeceğiniz gibi hiç bir fikir bedavaya hayata geçirilmiyor. Herkes elinde ne varsa ortaya koyuyor, yine de yeterli para toplanmıyor. Parayı toparlamak için tek seçenek babanın elindeki parayı da buraya katmak.

İşte burada filmin sadece aile içinde değil akraba çevresinde nasıl ilerlediğini görüyoruz. Babamız sülalenin en yaşlısı konumunda. Bu konum çok istenen ve duruma göre karlı bir pozisyon. Ancak bu pozisyonu henüz sahip olduysanız masraflı olabiliyor. Çünkü düğünlerde sizden beklenen şeyler var. Baba yıllardır bu pozisyonu bekliyor ve tadını çıkarmak istiyor. Tek istediği insanların ona saygı duyması ve el üstünde tutulmak. Ancak bu gerçekleşirse kardeşler planı hayata geçiremiyor. Tam bir kaos.

Bu sürede bir babanın tarafında oluyorsunuz ona açıyorsunuz, bir “böyle baba olmaz olsun” deyip yaptıklarını ayıplıyorsunuz. Gerçekten gerilimi çok yakından hissediyorsunuz. Akrabalar, baba, kardeşler, her şeye rağmen eşini destekleyen bir anne..

Çok spoiler vermek istemiyorum ama tahmin edeceğiniz gibi mutlu sonla bitmiyor. Kimse istediğini elde edemiyor, kaos ve gerginlik bir an olsun ailenin peşini bırakmıyor.

Çok çok beğendiğimiz bir film oldu. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir