Hit the Road

Evet efendim yine bir MUBI filmi ile karşınızdayız. Platformda oldukça fazla ortadoğu filmi var, ve genel anlamda bir çoğu başarılı diyebilirim. Gerçekten bu platformda çok fazla film aramanıza gerek yok. Herhangi bir filmi açmanız yeterli oluyor. Tabi çok eski üye değiliz ama şu ana kadar ki performansı beğendik diyebiliriz. Aferin MUBİ keep going. Şimdi gelelim filmi övmeye veya yermeye..

Filmde bir yolculuğu izliyoruz. Anne, baba ve iki çocuk. Çocuklardan birisi bir karar vermiş ve başka bir ülkeye gidecek. Aile de bir şekilde desteklemiş bu kararı. Hep beraber evin abisini transfer noktasına götürüyorlar. Tabi yolculuk boyunca çok güzel ikili anlar oluyor. Mesela çocuk babası ile baş başa kalıp belki de daha önce hiç yapmadığı tartışmaları yapıyor. Ya da anne baba çocukların olmadığı kısa sürelerde kendilerini eleştiriyor.

İkili diyaloglar gerçekten çok güzel. Zaman zaman acaba vaz geçme olur mu geri dönerler mi diyorsunuz ama sonuç değişmiyor. Değişmeyen bir diğer konu da yol boyunca küçük çocuğun enerjisi. O kasvetli ortamın içinde enerjisinden hiç bir şey kaybetmiyor. Bütün enerjisi ile yol boyunca aileyi güldürmeyi başarıyor. Çok doğal bir oyunculuk söz konusu. Bizdeki gibi 3 yaşındaki çocuğa 30 yaş cümleleri söyletip abiye ders verdirtmemişler mesela. Çocuk bir çocuğu canlandırıyor ve çok da güzel yapıyor bunu.

Tabi film boyunca en gizemli karakter hep abi olarak kalıyor. Hatta uzun bir süre sesini duymuyoruz. Ya da neden bu kararı aldı bilmiyoruz. Aileyi nasıl ikna etti, nereye gidiyor, bu zamana kadar ne yaptı gidince ne yapacak hiç bir detay yok elimizde.

Bu bilinmezlik bazen can sıksa da izleyiciye bolca hayal kurma şansı verdiği için hoşumuza gitmedi desek yalan olur.

Hepinize filmdeki küçük çocuk enerjisinden diliyorum efendim, izleyiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir