The Hunger Games

Sonunda kendisi torrente düştü biz de izleme fırsatı bulduk. Açlık oyunları serisinin ilk kitabının film uyarlaması. Seri oldukça başarılıydı, tabi sona yaklaştıkça az da olsa kalite düşmüştü ama yine de genel olarak hevesle okuduğumu söyleyebilirim. Bu kadar güzel bir serinin filmi de çekilince aynı heyecanla bekledik kendisini.

Bu tarz filmlerde yani kitap uyarlamalarında genelde film daha başarısız olarak görülür. Hatta bunun önüne geçmek için filmlerde değişiklikler yapılabiliyor, kitaptaki senaryoya bağlı kalınamayabiliyor. Bu filmde böyle birşey olmamış, kitapta ne varsa filme de onu koymuşlar. O yüzden kitabı okuyan biri farklı hiçbirşey görmüyor. Kitabı okumayan biri ise ufak tefek heyecanlar yaşayabilir.

Konuya gelecek olursak; her sene düzenlenen bir oyun bu. 12 mıntıkadan 2 tane haraç ile gerçekleştiriliyor. Bu 24 kişiyi salıyorlar ormana ve birbirlerini öldürmelerini izliyorlar. En son kalan kişi yarışmayı kazanıyor ve ikinci kitapta bahsedilen ödülü alıyor. Oyunu mıntıkaların bağlı olduğu Capitol yönetimi düzenliyor. Her türlü telif hakkı onlara ait. Oyundan önce sonra hatta oyun sırasında kuralları değiştirebiliyor.

Toparlamak gerekirse, kitaptan haberi olmayan biri için başarılı, kitabı okuyan biri için ise nostaljik bir film diyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir