Bayram Usta

Bu Ramazan iftar açısından çok verimli geçti. Üniversiteyi kazandığımdan beri Ankaradayım en az kendi yemeğimi ğişirdiğim senem diyebilirim. Bu sene davet açısından zayıf olsa da dışarda yemek yeme açısından tavan yaptım. Hatta küçük bir hesaplama ile maaşımın önemli bir kısmını boğazıma yatırdım diyebilirim.

Hal böyle olunca her akşam farklı yerlere gitmeye özen gösterdim. Tabi tavsiyelere de dikkat ederek gideceğim yerleri seçtim. 4-5 gün önce Bayram Usta’ya gidelim dedik arkadaşlarla. Bayram Usta eski adı demir köprü olan köprüyü geçince Petrol Ofisi’nin içindeki küçük bi yerdi. Ordaki yerine gidip ciğer yemiştim, ortalamanın üstüydü diyebilirim. Bu sefer petrolcüdeki yerine değil Balgat’ta açtığı şubesine gidelim dedik. Ne de olsa aynı Bayram diyerek rezervasyonu yaptırdık.

İlk şoku mekana girerken yaşadık, tabelaların hiçbiryerinde Bayram Usta yazmıyor. Balgat’ın kilo ile köfte düzenine boyun eğerek kendilerine başka bir isim yazmışlar. Ama sorunca da “tabi abi petroldeki bayram, aynı” diyorlar.

Uzun bi pazarlığın ardından fix menüde olmayan yaprak kebabını fix menü ile almaya karar verdik. Saat 20:00 da ezan okundu ve çorbamızı içmeye başladık. Yaprak kebabı siparişimizi de 19:40 da verdik diyebilirim. Çorbanın ardından mezeydi, pideydi, suydu, peçeteydi ne varsa yedik. Bizim garsonla ne zaman göz göze gelsek “şimdi çıktı hemen getiriyorum” cevabını aldık. Biz yemeğimizi beklerken bi masa siparişinin gelmemesinden, bi masa siparişinin geç gelmesinden, bir masa da siparişinin yanlış gelmesinden dolayı mekanı terketti. Biz böyle bi resti göze alamadık ve beklemeye devam ettik. Saat 20:45 gibi de heyecanla beklediğimi yaprak kebabımıza kavuştuk. Onca açlığa rağmen gram tat aldım dersem yalan söylemiş olurum bu mübarek günde. Et kuru, baharat sıfır. Lanet olsun diyerek yalandan yedik. Bir daha da bu mekanın 1 km yakınından geçmemeye karar vererek masadan kalktık.

Servis, kalite, insanlık vs hangi açıdan olursa olsun Balgattaki Bayram Usta tam bir rezalet. Benim bloğu günlük 3 milyon kişinin okuduğunu hesaba katarsak bir haftaya dükkanı kapatırlar gibime geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir