The Blind Side

2009 yapımı oskarlı bir biyografi. Filmi izledikten sonra hikayenin gerçek olduğuna yine inanmadım. Oturdum araştırdım hakikaten gerçekmiş. Gerçek olduğuna tatmin olduğum anda da filmi ne kadar beğendiğimi anladım.

Filmi izleyince siz de bana hak vereceksiniz. Dev gibi bir siyah arkadaş beyaz bir aile tarafından evlat ediniliyor. Bu işlem eleman 17 yaşındayken yapılıyor. Amerikada herhangi bir beyaz ailenin 17 yaşında 2 metrelik bir siyah arkadaşı evlat edineceğini hiç sanmazdım ama hala insanlıktan anlayanlar varmış demekki. Buradan ırkçı olduğum sanılabilir (bazı konularda öyleyim de) ama bizlere anlatılan, televizyonlarda gösterilen siyah beyaz çatışmasının olduğu filmlere o kadar alışmıştım ki bu hikayenin gerçekliğine o yüzden inanamadım.

Filmin konusu bu sahiplenme üzerine. Arkadaş yeterince iri olduğu için amerikan futboluna yöneliyor. En sonda da çok iyi bir takım tarafından draft ediliyor. Konu çok sade ama anlatım, sunuş ve oyunculuklar gayet kaliteli. Özellikle SJ karakterini canlandıran velet zaman zaman kahkahaya boğuyor sizi.

En kısa zamanda izlemenizi öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir