Invictus

Daha önce de dediğim gibi biyografiden devam ediyoruz. Bu seferki hikayemiz Güney Afrika’dan. Efsane lider Nelson Mandela başrolde. Bu rolü kendisi oynamıyor tabi ama izledikten sonra ulan acaba o muydu diye de aklımız karışmadı değil.

Başrollerde Morgan Freeman ve Matt Damon var. Freeman Mandela’yı canlandırıyor. Mandela’nın hapisten çıkıp ülkenin başına geçmesiyle başlıyor film. Tabi daha önce ülkeyi beyazların yönetiyor olması ve o dönemde siyahlarla beyazların arasının bozuk olması bu durumu sorunmuş gibi gösteriyor. Mandela da bunun farkında. İş başı yaptığı ilk günden itibaren bu ayrımın önüne geçmek için elinden geleni yapıyor.

Ülkedeki herkesi tek bir çatı altında toplamak için türlü türlü arayışlara giriyor. Çözümü ise bir sene sonra ülkede düzenlenecek olan dünya rugby şampiyonasında buluyor. Bu turnuvaya ev sahipliği yapmanın avantajıyla birşeylerin olacağını düşünüyor Mandela. Bunu sadece Mandela düşünüyor, onun dışındaki herkes ilk turu bile geçemeyeceklerini düşünüyor.

Gel gelelim Mandela takım kaptanını da bu işe inandırıp takımı motive etmesini sağlıyor. Gün be gün inananların sayısı artıyor ve turnuva başlıyor. Sonuç tabi tahmin edeceğiniz gibi.

Hem rugbyi tanıma hem de Mandela hakkında bilgi edinmek için izlenilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir