Cloud Atlas

Başrollerinde Tom Hanks ve Halle Berry nin oynadığı garip bir film. Aslında filmde oynayan tanıdık daha fazla oyuncu var. Zaten kadrosu sebebiyle vizyona girmeden de ses getirmişti film. Peki vizyona girdikten sonra ne oldu. Bence aradığını bulamadı. Bu demek değil ki film başarısız. Kendi içinde anlattığı birşey var ama bizi şoka uğratan bir konu değil tabiki. Ama şöyle şapkayı öne alıp da düşünmemizi sağlamıyor değil.

Hikayeye gelince; geçmiş, şimdiki ve gelecek zamandan kesitler sunuluyor önümüze. 6 farklı yaşamdan görüntülerle karşılaşıyoruz. 6 farklı hikayeyi akılda tutmak zaten zor, bir de her oyuncu her yaşamda farklı bir rol alıyor. Bu da iyice ambale olmanızı sağlıyor. Bir yaşamda kurban olan birisi, diğer yaşamda ağa oluyor; emirler veriyor. Hikayelerin genelinde ise ezilen ve ezen taraflar gözümüze sokulmuş

Toparlamak gerekirse sene M.Ö. 1500 de olsa 3547 de olsa insanoğlu değişmeyecek. Her zaman birileri av olurken birileri de avcı olacak. Motta bu kadar basit ama Hollywood bunu 172 dakikada ve bu kadar yorarak vermek istemiş. Sakin bir kafayla izlerseniz zevk alabilirsiniz ama bizim gibi sırf Genç Turkcell var diye iş çıkışı giderseniz fazla mesai yapmış gibi olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir