Take Shelter

Michael Shannon (Curtis) ve Jessica Chastain (Samantha) in başrolleri oynadığı hafif dram hafif gerilim filmi. Çiftimizin bir de duyma engelli kızı var. Aile bu yüzden bazen geriliyor bazen de üzülüyor. Derken  Curtis garip garip rüyalar görmeye başlıyor. Bir rüyasında köpeği kolunu ısırıyor, diğer rüyada iş arkadaşının kötülüğünü görüyor. Bu rüyaların görülmesiyle beraber doktor desteği almaya başlıyor. Curtis endişeli çünkü annesi de onun yaşlarında ruhsal hastalıklara yakalanıyor.

Curtis bir yandan bu durumdan kurtulmak istese de diğer taraftan bu rüyaların etkisinde kalmadan da edemiyor. Köpeği tarafından ısırıldığı rüyanın ardından köpeği kulübeye kapatıyor. Arkadaşını gördüğü rüyanın ardından arkadaşının farklı bir birime alınmasını istiyor patrondan vs.

Rüyaların hepsinde genel olan ise çamur yağması, hortum, fırtına gibi doğa olaylar. Tabi Curtis bundan da etkileniyor ve bir sığınak inşa etmeye başlıyor. Evini ipotek ettirip sığınağa malzeme alıyor. Bunlar hastalık ürünü mü yoksa gerçekten gerek var mı ikilemini sık sık yaşıyor Curtis. Ta ki gök gürültüsüyle uyandıkları o akşama kadar. Hemen sığınağa koşuyorlar ve geceyi orada geçiriyorlar. Curtis e kalsa hiç çıkmayacaklar ama Samantha onu bir şekilde ikna edip dışarı çıkartıyor ve o kadar da abartılacak bir olayın yaşanmadığını gösteriyor. Ortalamanın biraz üzeri bir yağmur ve fırtına hepsi bu.

Aile bu stresli dönemi atlatmak için deniz kenarında tatil kararı alıyor. Küçük kız ve Curtis kumdan kaleler yaparken herşeyin bitmediği anlaşılıyor.

Not: Filmin sonu için küçük bir ipucu; olayı ilk küçük kız görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir