Fargo

Amerikan yeşilçamının önemli eserlerinden olan Fargo 1996 yapımı ve gerçek bir hikayeden uyarlama. Filmi izlerken hep daha önce izlemişim havası mevcuttu. Bi ara izlemiş de olabilirim ya da bu filmden esinlenmiş başka bir film de izlemiş olabilirim. Ama artık kayıt altına aldığıma göre bir daha izlemem herhalde.Filmin hikayesi 2013 yılında olduğumuz için çok sıradan gelebilir. Çok izledik bunun gibileri diyebilirsiniz. Ama olayın geçtiği sene ele alınırsa biraz da saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

Jerry karısını seven bir arkadaş. Güzel bir evlilikleri var. Ancak bu aralar biraz paraya sıkışık. Para mevzusunu kendisine göre dahiyane bir fikirle çözmeye karar veriyor. Eşinin babası çok zengin. Kendisinden direkt para istemeyecek kadar gururlu olması farklı planlara sevkediyor Jerry’yi. Plan ise; eşini birilerine kaçırtıp babasından fidye istemek. Fidyenin yarısını kendisi alacak diğer yarısını da kaçırma işini yapan ekibe verecek.

Adamları ayarlayıp planı anlattıktan sonra, dönüşü olmayan yola giriliyor. Tam da bu arada Jerry başka bir yerden para bulur gibi oluyor. Ancak diğer ekip çoktan eşini kaçırıyor. Buradan sonra herşeyin birbirine girmesi verilen sözlerin tutulmaması ve planın dışına çıkılması üzerine kurulmuş. Kaçırma ekibinde  ve  olduğu için herşey çok gerçekçi geliyor.

Filmin sonu da tam bir trajedi ile son buluyor. 98 dakika olmasına rağmen oldukça dolu bir film. Uzatıp da sıkmamışlar seyirciyi. Konuyu dallandırmadan güzel bir şekilde anlatmışlar.

One Response to Fargo

  1. […] Film versiyonunu izlemiştik ve beğenmiştik. Sanırım izleyenlerin çoğu beğendiği için dizi olayına girmişler. Son yıllarda yeni trend diyebilirim bu duruma. Bazen tutuyor bazen tutmuyor bu olay. Mesela 12 Monkeys de dizi olarak çekildi ama çok da ses getirmedi. Önümüzdeki günlerde de Snatch isimli dizi vizyona girecek. Onu da heyecanla bekliyorum. Dizimize dönecek olursak; filmle çok bir bağı yok aslında. Olayların geçtiği yerler aynı ama olay birebir aynı değil. Filmde bildiğiniz gibi fidye amaçlı eşini kaçırtan bir adam vardı. Burada ise karısını öldüren bir adam var. Bu arada 2 sezon var henüz ve sezonlar arasında olay anlamında bir bağ yok. Ancak bazı kişiler her iki sezonda da var. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir