The Fault in Our Stars

Bu sefer başta söyleyeyim, film başarılı gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz. Konusu biraz üzücü ama yüzünüzde tebessüm bırakmayı da başarmışlar. Başrollerde Shailene Woodley ve Ansel Elgort oynuyor. Filmdeki adları da Hazel ve Gus. Bu iki arkadaşın ortak noktası maalesef ikisinin de kanser olması. Hazel kendini insanlardan soyutlayan hayata küsmeye yakın bir yapıya sahip, Gus ise tam aksine hayatı dolu dolu yaşamanın peşinde. İkili kanser hastalarının yaptığı bir toplantıda tanışıyor. Önceleri Hazel soğukluğunu devam ettirmeye çalışsa da Gus’ın ısrarlarına dayanamayıp hayatı yaşamaya başlıyor.

İlk başlarda Hazel’in çok az bir vakti kaldığı Gus’ın ise hastalığı tamamen atlattığı belirtiliyor. Uzun uzun ikilinin neler yaptıklarına, neler paylaştıklarına değinmeyeceğim. Burada önemli olan ve başarılı bir şekilde gözümüze sokulan ailelelerin ne derece destekleyici olduğu ve çocukların yaşama sevinci. Ders niteliğinde diyebilirim. Tabi ki film, senaryo, uyarlama vs. ama filmdeki mentalitenin dörtte biri bile herhangi bir sağlık sorunu olmayan insanlarda yok.

Film bir açıdan sağlığınızı da şükretmenizi sağlıyor. Ya da hastalığın herhangi bir şeyi yaşamaya engel olmadığını gösteriyor.

İkisinin de hastalıktan kurtulup çoluk çocuğa kavuştuğu bir sonla da bitebilirdi film ama daha dramatik ve gerçekçi olanı seçmişler.

One Response to The Fault in Our Stars

  1. […] bu filmi The Fault in Our Stars ile kıyaslamış ve çok daha başarılı bulmuş. Yazıktır günahtır diyorum başka bir şey […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir