Five Feet Apart

Ne güzel Avrupa filmleri izliyorduk. Nedense araya Hollywood girdi. Sağolsun önceki filmlerin güzelliğini unutturacak kadar kötüydü. Oyunculuklar mı desem, gereksiz uzatma mı desem, klişe üstüne klişe mi desem bilemedim. Normalde yazının sonunda derdim ama bu sefer baştan söyleyeyim; hiç beğenmedim. Gerçekten çok kötü.

Aslında filmin konusu güzel. Dikkat çekilmesi gereken bir konu. Cystic Fibrosis rahatsızlığındna muzdarip arkadaşları anlatıyor. Aynı hastalığa sahip bu kişiler birbirlerine belirli bir mesafeden fazla yaklaşamıyorlar. Eğer yaklaşırlarsa dönüşü olmayan seviyeye geçebiliyor hastalık.

Tahmin edeceğiniz gibi ilk başta birbirine sinir olan sonra da aşık olan bir kız bir de erkek hasta var. Bu süreç gerçekten cıvık cıvık. Cilveleşmeler, romantizm falan gerçekten çok başarısız. O kadar gereksiz uzatılmış ki sahneler bitsin diye telefonunuza falan bakıyorsunuz sürekli.

Yine tahmin edeceğiniz gibi filmin sonunda birinin hastalığı kötüye gidecek. Bu sahneler de inanılmaz kötü. Hatta ameliyatı kabul etmediği anda diğer ergenin bağırarak herkesi susturması ve tek cümlesi ile ameliyata ikna etmesi falan. Çok çok başarısız.

Bazıları bu filmi The Fault in Our Stars ile kıyaslamış ve çok daha başarılı bulmuş. Yazıktır günahtır diyorum başka bir şey demiyorum.

Gerçekten çok çok başarısız, vakit kaybı bir film.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir