Masum

Öncelikle ülkemizde 3 saat olmayan dizi çekilebildiği için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Resmen devrim gibi bir olay bu. Hele bir de bu kadroyla bu işi başarmak inanılmaz bir olay. Milletin yıllardır yaptığını biz 2017 yılında yapabildik. İnşallah örnek olur da şöyle güzel diziler izleriz. Başrollerde Nur SürerSerkan KeskinTülin ÖzenAli AtayOkan Yalabik ve üstad Haluk Bilginer. Şu isimleri yazarken bile heyecanlandım açıkçası. Eserin arkasında ise Blu TV var. İnternet üzerinden yayın yapan bir oluşum. Reklam yok, kalite yüksek bize de 2 günde bitirmesi kalıyor.

Dizinin hikayesine gelecek olursak, baştan sona gerilim diyebilirim. Kişilerin hepsi birbiri ile alakalı. Hepsinin bir geçmişi var. Ortada da bir cinayet var. Bu cinayet davası bir şekilde kapatılmış ama emniyet bir sorun olduğunu düşünüyor ve dosya yeniden açılıyor. Cinayeti araştıran da cinayetten sorumlu tutulan da cinayete kurban giden de geçmişte birbiri ile alakalı.

Ara ara geçmişe gidip olaylar gösteriliyor, kişilerin davranışlarını anlayabilmek için bu kısımlar gayet güzel. 8 bölüm olduğu için bu sahneler kısa kesilmiş. Biraz daha yayılabilirdi bu ilişkiler ve olaylar. Ama bu hali de ortalamanın çok üzerinde diyebilirim.

Bölümler maksimum 1 saat ve bitince hemen sonraki bölümü açmak istiyorsunuz. Merak hep var. Bir an bile amaaannn diyip boşveremiyorsunuz. Konu çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu yüzden ilk 7 bölüm çok başarılı diyebilirim. Fakat velakin ki final konusunda aynı başarıyı göremedim. Yine güzel tatmin edici bir final ama diğer bölümlerin aksine biraz yavan kaldı diyebilirim. Beklenti çok yükseldiği için finalde de inanılmaz şeyler bekliyorduk açıkçası.

Bazı konular netleşmedi, bazı olaylar bağlanmadı, bazı sahneler ise gereksiz geldi final bölümünde.

Her şeye rağmen bir Türk yapımını bu şekilde izlemek gereçekten çok mutlu etti. 1 saat özet, 2 saat dizi, aralarda 20 dakikalık reklamlar ile dizi izletme kültürünün hakim olduğu bir piyasada böyle başarılı bir yapıt görmek çok güzel.

İzleyin, izlettirin.

Bu arada Ali Atay hangi rolü oynarsa oynasın aklınıza Mecnun karakteri geliyor, çok takılmayın. Adam damarlarımıza işletmiş Mecnun’u..

One Response to Masum

  1. […] blutv ve puhutv gibi oluşumlar daha cazip hale gelmeye başladı. Zamanında blutv’de Masum‘u izlemiştik. Puhu’nun ses getiren eseri de Şahsiyet. İkisinin de ortak noktası […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir