Şahsiyet

Normal kanallarda Türk dizisi izlemek çok mümkün değil. Kaliteden ziyade bir bölümün önü ve arkasıyla 3 saati bulması bunu imkansız kılıyor. Bu yüzden blutv ve puhutv gibi oluşumlar daha cazip hale gelmeye başladı. Zamanında blutv’de Masum‘u izlemiştik. Puhu’nun ses getiren eseri de Şahsiyet. İkisinin de ortak noktası Haluk Bilginer’in işin içinde olması ve konunun polisiye ilerlemesi. Haluk Bilginer’in yanında ise Cansu Dere ve Hüseyin Avni Danyal başrollerde diyebilirim.

Bi iki laf etmeden detaya geçemeyeceğim. Öncelikle Cansu Dere’nin oyunculuğu çok başarısızdı. Mimik desen yok, hareketler çok yapmacık. Mesela bi bölümde adamın kafasına silah dayıyor ama herhangi bir kadına silah verip o rolü yap deseniz daha kötü yapamaz. Keşke rolün hakkını verebilecek birisi oynasaymış o karakteri.

İkinci kötü olaya gelecek olursak, dizideki Nevra ve Ateş ilişkisi. Hiç bir amaca hizmet etmeyen bir ilişki oldu. Gereksiz romantik sahneler izledik dakikalarca. Vay efendim pikniği evde yapmalar, vay efendim emniyete gidip sürpriz yapmalar falan. Gerçekten çok sıkıcı anlardı.

Üçüncü nokta Deva ve arkadaşlarının ergen tripleri. Yok kulüp kurduk biz, seri katil bizi okuyor. Liseli liseli toplanıp edebi sohbet etme çabaları. Zaten en sonunda öyle kaldı onların hikaye. Yine amaca hizmet etmedi yani. Dakika doldurmak için çekilen sahneler olmuş.

Dördüncü nokta Zuhal’in pat diye gelmesi ve pat diye gitmesi. Ne gelişi ne de gidişi Agah Beyoğlu’nun hayatını etkiledi. Yine hiç bir şeye etkisi olmayan gereksiz dakikalar izledik.

Ben sevmedim mi acaba bu diziyi ya? Baya baya gömdüm..

Beşinci kötü olan şey Müjde Ar’dı. Gerçekten inanılmaz kötü bir oyunculuk. Bir yerden okuyormuş gibi konuşuyordu her sahnede. Bi de yine arada atar gider yapmaya çalıştı, o sahneler de leşti. Ama hakkını vereyim o camları kapatıp iki tane elemanı sürükleme sahnesi kahkaha attırdı.

Son kötü nokta da olayın çok apar topar kapanması. Yan bazı konular sonuca bağlanamadı bile. Bi patlama oldu ama neden göremedik? Agah nasıl huzurevine geçti. Nevra neden onun yarım kalan işini devam ettiriyor. Başkomiser ve Ateş arasındaki konu neydi???

Bu sefer gerçekten son, bi bölüm 55 dakika diğer bölüm 75 dakika. Aşın abi şunları artık. Hepsini 50 yapın gerekirse bir bölüm daha çıksın. Bu kadar mı zor ya?

Şimdi gelelim dizinin detayına. Agah bey amcamız kedisini kaybediyor. Kaybediyor derken kedi vefat ediyor.  Ya nasıl olur falan diye bakarken öğreniyoruz ki kedi susuzluktan ölmüş. Agah amca evdeki kediye su vermeyi unutmuş yani. Sonra anlıyoruz ki Agah amcada alzheimer başlamış.

İşte bu anda Agah amca bir karar veriyor. Bugün kediyi unuttum yarın her şeyi unutacağım. Madem öyle vatana millete hayırlı bir iş yapayım diyor ve seri cinayet işine giriyor. Öldüreceği kişileri de taaa yıllar öncesinde yaşadığı ve çalıştığı yerden, Kambura’dan seçiyor. Sebebini ise izledikçe öğreniyorsunuz.

Bazen merak ederek, bazen tahmin ederek bazen de sıkılarak bitiriyorsunuz diziyi.

Zengin kız fakir oğlan temalı ya da ne bileyim başarısız karadeniz aksanlı 4 saat süren dizileri izlemektense bu diziyi izlemeyi tabi ki öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir