Rumuz Goncagül

2017 tiyatro sezonunu bu oyunla açtık. Baştan söyleyeyim çok güzel bir başlangıç oldu. Geçen sene aklıma geldikçe Tolstoy ve Anna‘yı hatırlıyorum ve tiyatrodan soğuyordum. Gerçi o oyunu unutmak için en az 50 tane Rumuz Goncagül kalitesinde oyuna gitmem lazım. Bak yine aklıma geliyor ne kadar kötü olduğu. Şu yazıyı yazarken bile surayımın asılmasına sebep oluyor. O kadar kötüydü Tolstoy ve Anna. Neyse esas konumuza dönelim. Oyun yaklaşık 2,5 saat ve Cüneyt Gökçer sahnesinde. 1 dakikasında bile sıkılmıyorsunuz desem hiç de abartmış olmam.

Her şey evlenmek için doğru adayı gazete ilanı ile bulmaya karar vermekle başlıyor. Anne kız güzel bir ilan veriyorlar. Tabi biraz abartma sanatını da kullanıyorlar ki gelecek adaylar varlıklı olsun. Her aday şahsına münhasır çıkıyor. Biri çapkın, biri laz mütahit, biri yaşlıca diğeri de türk sanat musikisi aşığı. Her aday buluşmaya gelmeden kendi şarkısını seslendiriyor. Oyunun böyle eğlenceli müzikal tarafı olması da çok güzeldi.

Görüşmelerde evlenecek kızımız değil de annesi daha aktif diyebilirim. Bozuntuya vermemek için bazen zengin bir kadınmış gibi davranıyor bazen bohçacı gibi. Kimini çok beğeniyor kaçırma kızım bunu diyor kiminden hiç haz etmiyor. Anneyi her gördüğünüzde yüzünüzde bir tebessüm oluşuyor diyebilirim.

Oyunun sonu da yine çok güzel bir müzikalle geliyor. Çok çok keyif aldığım bir oyun oldu.

Bu arada baktım Tolstoy ve Anna bu sene de varmış. Gitmeyin, yakmayın kendinizi. Gelin bu oyunu izleyin ya da hiç bir şey izlemeyin ama o oyuna gitmeyin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir