The Express

Bu aralar çok fazla siyah-beyaz kapışmasını içeren film izledim. İyice insan düşmanı olmadan bir ara vermenin vakti geldi sanırım bu filmlere. Bu filmin kurtarır yanı ise spor ile alakalı olması. Her ne kadar gram anlamasam da amerikan futbolunu konu alan, siyah-beyaz çatışmasının olduğu bir gerçek hikaye.Ernie Davis adındaki oyuncunun spor hayatına girişi ve bitişini konu alıyor film. Giriş çıkış dediğim için sakın filmin çok uzun olduğunu sanmayın. spolier da olsa söyleyeyim, arkadaşın spor hayatı çok da uzun sürmüyor.

Bu arkadaş çocukluktan beri koşması ile tanınıyor. Adam hızlı beyler! Bu yüzden de kendisine Express lakabı takılıyor.Tabi arkadaşın kendini kabul ettirmesi ve beyazların hüküm sürdüğü bir Amerika’da spor hayatını devam ettirmesi zulüm ve haksızlıklar içinde sunulmuş. Tamam gerçek hikaye, adam bunları yaşamış saygı duymak lazım ama en başta da dediğim gibi bu tarz filmler arka arkaya izlenince etkisini yitiriyor bence.

Siyah-beyaz çatışmasını amerikan futbolu çatısı altında izlemek beni sıkmadı tabi ama izlemeseydim de bişey kaybetmezdim herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir