Jagten

Soğuk ülkelerin soğuk filmlerinden. İzlediğim ikinci Danimarka filmi yanlış hatırlamıyorsam. İlki Festen idi. O filmde bir babanın çocuklarına küçükken yaptığı pis şeyler ele alınmıştı. Bu filmde de bir adamın küçük çalıştığı kreşteki çocuklara birşeyler yapmış olma ihtimali var. Başka konu akıllarına gelmiyor mu anlamadım ama böyle hassas konularda film çekmeleri ülke hakkında değişik fikirlere sevkediyor beni.Öğretmenlikten emekli bir abimiz var. Şimdi de bir kreşte çalışıyor ve çocukların bakımıyla ilgileniyor. Çocukların hepsi çok seviyor onu. Ancak aralarından bir tanesi başka türlü seviyor ve bir oyunun ortasında öpüveriyor kendisini. Çocuk tabi değişik hayaller kurmuş diyorsunuz. Daha sonra abimiz güzel bir dille bunun yanlış olduğunu anlatıyor. Ama oda ne el kadar çocuk beklediği karşılığı alamadığından olacak ki abimizin adını çıkartıyor.

Bu andan itibaren film bir adamın hayatının bir iftira ile nasıl şekillenebileceğini anlatıyor.

Aslında iki konu var bu film üzerine konuşulacak. Birincisi bu tarz olaylar gerçekten oluyor mu? Yani kreşte ya da çocuklarla ilgili olan herhangi bir işyerinde çalışanlar çocuklara karşı tacizde bulunuyor mu? Sadece haberlere çıkanlar bile olsa, evet. Yani bu durum gerçekte de yaşanabilen bir olay. İkincisi ise, bu pisliği yapan birisi çevrede nasıl karşılanıyor? Şunu söyleyeyim kesinlikle filmde olduğu gibi değil. İşte film burda çuvallıyor. İftira ile de olsa bütün mahalle adamın bunu yaptığına inanıyor ama adama karşı yapılanlar seniz burada istemiyoruzdan öteye gitmiyor. Halbuki çekseler tenhaya kırsalar kolunu bacağını daha gerçekçi olmaz mıydı?

Gerçek olabilecek bir olayı çok daha etkileyici anlatma şansları varken gayet kötü aktarmayı seçmişler. Film sonuna kadar acaba ne olacak diye bekletiyor ama beklediğinizle kalıyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir