Westworld

Bu aralar hızlı tüketiyorum dizileri. Bu da bir önceki dizi gibi ilk sezonu henüz piyasada. Zaten kötü haber de 2018 de ikinci sezonunun çıkacak olması. Bir sene ara vermeleri kafayı toparlamak için iyi de olabilir aslında. Dizi oldukça durağan olmasına rağmen çok dikkat istiyor. Olaylar yavaş aksa da bir yerde kopabiliyorsunuz. Başrollerde Anthony Hopkins ve Ed Harris var. Bu ikiliden herhangi biri ekrana geldiğinde bi irkiliyorum sanki bana bir şey yapabileceklermiş gibi. Bu ikisi kadar olmasa da diğer oyuncular da ellerinden geleni yapmışlar. Konuya gelecek olursak; Yapay bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın amacı gerçek dünyadaki insanlara değişik bir tatil keyfi yaşatmak. Gerçek dünyada yapmadıkları ya da yapamadıkları şeyleri bu dünyada yapabiliyorlar. İşin güzel tarafı ise yapay dünyadakilerin gerçek dünyadan gelenlere zarar verememesi.

Kimisi adam öldürmeye geliyor kimisi gönlünü eğlendirmeye. Parkın müşterisi çok haliyle. Talep çok olunca yapay dünyanın kalitesini de sürekli artırmak gerekiyor. Bu düzenlemeler yazılımlarla oluyor. Yapay dünyadaki canlılar sürekli güncelleniyor ve giderek daha gerçekçi bir hal alıyorlar. Buradaki en temel özellik ise hepsinin geçmişinin silinebilmesi. Yani bir müşteri tarafından öldürülen bir robot tekrar aktive edildiğinde o olayı hatırlamıyor.

İşin içinde yazılımın olması demek stabil bir konumu almanın çok zor olması demek. Sürekli güncellenen bir şey varsa hata ihtimali de var demektir. Bunun için ayrı ekipler var. Bir ekip robotları tasarlıyor, bir ekip kodluyor, bir ekip hikayelerini yazıyor vs. Bu arada robot diyorum ama dizide bunlar için kullanılan kelime “ev sahibi”.

Ev sahipleri hatırlama ve kin tutma gibi insani özelliklere sahip olmadığından kendilerine karşı yapılan kötülüklerden bi haberler. Ancak, herşey böyle devam etmiyor. Dizinin 4 bilemediniz 5. bölümünden itibaren ev sahiplerinde bazı değişiklikler oluyor. Esas heyecan da burada başlıyor.

Heyecanın başlaması dizideki aksiyonun artmasına sebep olmuyor aslında. Sadece merakınız artıyor ve acaba ne olacak diye hemen bir sonraki bölümü açıyorsunuz.

İlk sezon çok süpriz bir şekilde bitti. Ama karakterleri azcık tanıyınca bu sürprizin arkasında kesinlikle bir plan olduğu tahmin ediyorsunuz. Varsayımlar yapılmaya başlanmış bile sağda solda.

Dizide geçen parkın yapımcıları Arnold ve Ford isminde. Bir esinlenme var mı bilmiyorum ama Cesur Yeni Dünya kitabındaki karakterler de aynı isimde. Dizi 1973 yılındaki filmde esinlenmiş. O filme gidip baktığımda kitapla ilgili hiç bir şey yazmıyor. Kitap ise çok daha eski.

Neyse buralar bizleri çok da ilgilendirmiyor. Dizinin ikinci sezonunu çok da heyecanla bekleyemiyorum çünkü 2018 de gelecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir