True Grit

2010 yapımı bir western filmi. 10 dalda oskar adayı oldu ama hiçbirini alamadı. Western filmlerine hem babam hem de trt dolayısı ile bi sempatim var. Her pazar 10:30 da trt de yayınlanan kovboy filmlerini sanki görevimizmiş gibi izledik yıllarca. O yüzden 1980 lerdeki filmler bile güzelse True Grit bir şansı hakediyor dedim.

Filmin başında küçük bir kız kendi kasabasından farklı bir kasabaya geliyor. Sebebi ise babası öldürülmüş ve onun naaşını kendi kasabalarına götürmek. Fakat daha sonra asıl amacının sadece naaşı almak değil, babasının intikamını da almak olduğunu anlıyoruz. Film boyunca da bu konu üzerinden gelişmeler oluyor.

Konu klişe olsa da süreç daha kalitelidir diye ümit ettim ama 30 yılda bırakın ilerlemeyi geriye doğru bir düşüş başlamış bence. Kız babasının intikamını almak için adam tutmak istiyor ve eskilerin efsane şeriflerinden biriyle anlaşıyor. Adam ayyaş ama hala tehlikeliyim imajını da ara ara veriyor. Bu adamla beraber küçük kız babasının katilini yakalamak için yollara düşüyorlar. Fazla uzatmaya gerek yok, en sonunda istediklerini alıyorlar.

Oyunculuk konusunda fazla eleştirecek bilgim yok ama, filmin genelini zayıf buldum. Yok efendim orda kuyu var dikkat et dedikten 2 dakika sonra kız o kuyuya düşüyor. İşte, gece yatarken yılan muhabbeti yapıyorlar, kızı kuyuda yılan ısırıyor falan. Neden bir tane bile oskar alamadığını şimdi çok daha iyi anlıyorum.

Buradan da hollywood sakinlerine sesleniyorum; arada trt izleyin de adam gibi kovboy-western filmi çekin. Fikir lazımsa babam seve seve yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir