Another Round

Çıktığı andan itibaren izlemek istediğim bir filmdi kendisi. 3 senelik bekleme süresinin sonunda izleyebildik. Bilmeyenler için söyleyeyim, film gain’de bulunuyor, hiç illegal yollara bulaşmaya gerek yok. Sadece bu film için bile aylık üyelik alabilirsiniz. Peki nedir efendim bu film, neden bu kadar izlemek istedik? Öncelikle izlemek istemem sebebimiz tamamen bir pozitif önyargıydı. Çünkü başrolde Mads Mikkelsen oynuyor. Henüz kendisinin kötü bir dizisini yada filmini görmedik. O yüzden kendisine güvenimiz tam. Sağolsun yanıltmadı.

Şimdi gelelim detaylara. Bir grup öğretmen arkadaş var, hepsinin hayatı sıradan, sakin. Kimisi eşiyle sorunlar yasiyor kimisi işiyle ama öyle hayatları mahvolmuş değil. Derken bir araştırmayı görüyorlar. Belirli bir miktar alkol kullanırlarsa hayatlarının pozitif anlamda etkileneceğine dair bir araştırma. Var mısınız hacılar diyor biri, kimisi çekingen davransa da sonuç olarak hepsi varım arkadaş diyor ve deneye başlıyorlar.

İlk başlarda küçük dozlarda alkol almaya başlıyorlar. Düzenli bir şekilde tüketiyorlar. Ara ara toplanıp kendileri hakkında diğerlerine güncelleme veriyorlar. Tahmin edin ne oluyor? Deney çalışıyor. Düzenli alkol tüketimi kimisinin daha iyi öğretmesine sebep oluyor, kiminin evdeki sorunları aşmasına.

Tabi ne oluyor bizim geniouslardan biri ortaya fikir atıyor. E miktarı artırırsak elde ettiklerimiz de artar. Hepsi tamam diyor ve devam ediyorlar deneye. Tahmin edin ne oluyor? (Yok daha değil kötü senaryo biraz daha beklemeniz lazım.) Bu da ise yarıyor. Adam bir ders anlatıyor bütün öğrencilerin ağzı kulaklarında.

Vay arkadaş bu da neymiş deyip tekrar doz artırımına gidiyorlar. Artık işler bireysel bir hal alıyor. Yani ilk başlarda birbirlerini takip eden ekip istediği miktarda alkol alıyor. güncelleme toplantısında yalanlar söyleniyor vs. Tahmin edin ne oluyor? (Evet doğru zaman). İşler zıvanadan çıkmaya başlıyor arkadaşlar. Yılanoğlu şişede durduğu gibi durmuyor.

Basit bir deney olarak çıkılan yolda aradıkları mutluluğu buluyorlar, keşke yapsaydım dedikleri ve yıllardır yapmadıkları şeyleri yapıyorlar, kendilerince daha iyi bir insan ölüyorlar en önemlisi kendilerini buluyorlar. Ancak bu kendini buluş hep iyi anlamda olmuyor.

Filmin sonu da başı da ortası da oldukça güzel. Açıkçası çok beğendik. En sondaki dans sahnesi için bile izlenir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir