It’s Kind of a Funny Story

Biraz komedi, biraz dram biraz da romantizmin olduğu 2010 yapımı bir film. Bu üç kategoride çok tadında kullanıldığı için herhangi birinin diğerine ağır bastığını söyleyemem.

Filmin konusunda gelecek olursak; ergen bir arkadaş kendisini kötü hissediyor ve intihar etmeyi düşünmeye başlıyor. Bu düşüncelere kapıldığı anlardan birinde de soluğu bir klinikte alıyor. Ben çok kötüyüm intihar edebilirim diyerek tedavi edilmek istiyor. Tabi hastane yönetimi de gerekli evrakları imzalattıktan sonra arkadaşı odasına götürüyor. Bizim ergen odasına girdiği an yaptığı hatayı anlıyor. Oda arkadaşı aylardır odadan çıkmayan ve ayakkabısına sineklerin yuva yaptığı bir mısırlı. Tabi sadece oda arkadaşı değil, odaya gelene kadar koridorda gördüğü diğer hastalar da yapılan hatanın anlaşılmasını sağlıyor.

Odadaki mini şoku atlattıktan sonra çocuk koşarak doktorun yanına gidiyor ve bir anda iyi olduğunu artık intiharı düşünmediğini ve hastaneden çıkmak istediğini söylüyor. Doktor da imzaladığı evraklar gereği en az 5 gün hastanede kalması gerektiğini söylüyor ve odasına geri gönderiyor elemanı.

Film bu 5 günün nasıl geçtiğini ve çocuğun nasıl zihinsel olarak sağlığa kavuştuğunu eğlenceli bir şekilde bizlere sunuyor. Başrollerde Keir Gilchrist ve Zach Galifianakis oynuyor. Zach Galifianakis‘i hiç sevmem, sırf şişman olduğu için komik olduğunu düşündüğünü düşünürüm. Hangover filmlerinde de bi kere gülmüşlüğüm yoktur kendisine. Ancak bu filmde afacan çocuk olma çabası olmadığı için kendisini beğenerek izlediğimi söyleyebilirim.

İyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir