Michael Clayton

Ramazana girdik şöyle adam akıllı bir film izleyemedik arkadaş. Zaten hafta içi film izlemek yalan oldu. Bu aralar sadece hafta sonu film izliyorum. Bu yüzden izlediğim filmin bir haftalık boşluğu doldurması gerekiyor. Peki bu film bu boşluğu doldurdu mu? Tabi ki hayır. Boşluğu doldurmakla kalmadı, bir o kadar daha boşluk oluşturdu diyebilirim.Başrolde ‘nin oynadığı bu filmde bir avukatın yaşadıkları anlatılmış. Çalıştığı dava üzerinde bunalım giren bir avukat vicdan yapıyor ve savunduğu olayın aslında savunulmaması gerektiğini anlıyor. Çünkü savunduğu dava insanları tehdit eden şeyler içeriyor. Tabi bu elemanın çark etmesi davadaki firmanın kulağına gidiyor ve avukatımızı ortadan kaldırıyorlar.

Peki bu adaletsizliği kim düzeltecek? Tabi ki George abimiz. Kendisi aslında zehir gibi bir avukat ama yaşadığı dönemde biraz kumar borcu biraz çarpık yaşam derken eski popülerliğini yitiriyor. Taki bu olaylar yaşanana kadar.

Filmin sonuna kadar da bu olayın çözülmesi ele alınıyor. Gayet yavaş akan filmi sonuna kadar izlediğim için kendimi taktir ettim açıkçası. Bu sınavdan geçmek isteyenler varsa izleyebilirler ama bence hiç gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir