Django Unchained

Başrollerde Jamie Foxx, Christoph Waltz ve Leonardo DiCaprio nun olduğu Quentin Tarantino filmi. Yan rollerde de sağlam oyuncular var aslında. Kadro sağlam, hoca da sağlam olunca beklenti yüksek tabi.Filmin çok da karışık olmayan hikayesine gelecek olursak Waltz geçimini aranan kişileri öldürerek ya da yakalayarak geçiren bir kelle avcısı. Yine birilerini öldürmek için yola çıkar. Ancak bu sefer öldüreceği kişileri hiç görmemiştir. Bu yüzden onları gören birine ihtiyacı vardır. Bu kişileri gören arkadaş da Foxx yani filmdeki adıyla Django. Waltz Django’yu bir şekilde yanına alıp öldürmek istediği kişilerin peşine düşer. Tabi hemen şunu da hatırlatayım, filmin geçtiği zamanlarda zenciler köle pazarında satılıyor, ata binemiyor, bara giremiyor. Böyle olunca da Django çok sevilmiyor piyasada.

Derken Waltz ve Django iyi bir ikili oluyorlar ve beraber kelle avlamaya başlıyorlar. Samimiyet arttıkça Django’nun bir eşi olduğu ve köle olarak birilerine satıldığı bilgisini öğreniyoruz. Bu andan itibaren de ikili kendilerini Django’nun eşini bulmaya adıyor. Bu serüven de bizi DiCaprio’ya götürüyor. Django’nun eşi DiCaprio’nun büyük evinde esir. Tabi DiCaprio ulaşılması zor bir zengin. Hele yanında zenci bir ortak varsa hepten zor.

Filmin son bölümleri de bu üçlü arasında geçiyor ve tam bir Tarantino sonu ile bitiyor: Kan gövdeyi götürüyor.

Filmde Tatantino’nun tarzını hissediyorsunuz, müzikler abartı efektler, yazılar vs. Tabi tarzın bir parçası olarak Tarantino’nun kendisini de görüyorsunuz.

Yine kimilerine göre şahaser, köleliği anlatan bir başyapıt olarak lanse edilse de ben aman aman beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İzlemekten sıkılmadığım ama sıkılmaya teğet geçtiğim bir film.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir