On Küçük Zenci

Orjinal adı “And Then There Were None” olan Agatha Christie kitabı. Tüm zamanların en çok okunan/beğenilen kitaplarından biriymiş kendisi. Türkiye de dahil bir çok ülkede oyunları sahnelenmiş, filmleri çekilmiş. Tahmin edeceğiniz gibi bir polisiye/gerilim/gizem kitabı. Kitap zaten çok kısa. Bu yüzden kim hangisiydi, onu kim öldürmüştü derken bitiveriyor. Haliyle tahmin yapma şansınız çok olmuyor. Kitap çok akıcı ve her sayfa sürprizlerle dolu.

Bir adaya toplanan 10 kişi var. Bunların hepsini davet eden kişi aynı. Kimi ya özlemiştir beni diye düşünüyor, kimi ben bu insanı tanımıyorum sanırım namımı duydu ve benimle tanışmak istiyor diye düşünüyor. Yani ilk başta tamamen alakasız 10 kişi.

Sayfalar ilerledikçe adaya gelenlerin ortak noktaları ortaya çıkıyor. Tabi birbirleri ile geçmişte kesiştikleri anlamında değil. Hepsinin başından geçen benzer olaylar olarak bir ortaklık söz konusu.

Her misafirin bir cinayet ile ilişkili olduğu ortaya çıkıyor. Tabi hepsi benim bir alakam yok ama evet biliyorum o olayı modunda.

Sonra anlıyoruz ki her biri o cinayetlerden dolaylı ya da doğrudan sorumlu. Adaya geliş sebepleri de intikam vaktinin gelmiş olması.

Sonu sürprizli, her sayfası heyecanlı 1-2 saat içinde bitirebileceğiniz süper bir kitap..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir