The Wolf of Wall Street

Sonunda izledik kendisini. Film daha vizyona girmeden ses getirmişti. Sırf oskar töreni yapılmadan akıllarda kalsın diye çıkış tarihi ertelenmişti. Film çıktıntan kısa bir süre sonra da oskar töreni düzenlendi. Ama adaylıktan öteye gidemedi. 5 dalda oskar adayı olsa da hiç birini kazanamadı. Bunlardan bir tanesi de en iyi erkek oyuncu ödülü. Bo ödüle aday ise daha önce 4 adaylığı bulunan . Bu filmle beraber 5. kez boynu bükük döndü eleman törenlerden. Açıkçası bu filmde bence diğerlerine göre daha yüksek ihtimaldi alması ama gibi 20-30 kilo vermediği için alamamış olabilir ödülü. Filme gelecek olursak gerçek hikayeden esinlenilmiş. Bu sene gerçek hikaye çok fazla izledik. Sıfırdan senaryo üretmektense hazırını çekmek daha kolay geliyor sanırım.

Filmde Jordan Belfort’un kendi tabiri ile yosun tabakasından bir milyonere dönüşmesini izliyoruz. Edebi ile işine yapan bir adam ilk başlarda. Ama krizdir, işsizliktir Belfort’u farklı işlere yöneltiyor. Belgeli bir borsacı olsa da borsa dışı hisselerin satışı ile ilgili alana yöneliyor. Piyasada da böyle bir açık olacak ki kısa sürede kazandığı parayı katlıyor. Bu yüzden de kendisine Para Avcısı lakabı takılıyor.

Paranın gelmesiyle beraber yeşilçamda da bolca gördüğümüz boşanma, başka bir hatuna takılma, içki ve esrar alışkanlıkları başgösteriyor. İlk başlarda para su gibi aktığı için bu durum çok sorun olmuyor ama paranın hızlı gelmesi ve kayıt dışı yollardan gelmesi polisleri harekete geçiriyor. Bu adan itibaren sorunlar başgösteriyor. Parayı nasıl kurtarırırz, işyerini nasıl kapatmayız telaşesi derken eleman soluğu hapiste alıyor. Tabi bu süreçte ne kadar içki esrar alsa da arkadaşlarını satmayarak delikanlılığını gösteriyor. Ama malesef aynı delikanlılığı arkadaşlarından göremiyor.

3 saat olmasına rağmen bir çırpıda biten bir film. Sürekli hareket aksiyon var filmde. Durağan sahne neredeyse yok gibi. Keyifli seyirler..

Az da olsa boy gösteren ‘e de saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir