Trabzonspor’un Çektiği Forvet Sıkıntıları

Birçok kulubün birçok sıkıntısı olmuştur. Kiminin yönetimi, kiminin taraftarı kiminin stadı vs. Bu yazıda sizlere geçmişten günümüze Trabzonspor’un yaşadığı forvet sıkıntılarından bahsedeceğim.

1 – Kevin Campbell

Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı sözüyle tanır herkes bu futbolcuyu. Trabzonspor’a gelene kadar 273 maçta 92 gol atan futbolcu bizde 17 maçta 5 gol atınca kapının önüne konuluyor. Çok alışığız ya maç başına 3 gol ortalamasına, bu yüzden bekleneni veremiyor.

2 – Tomas Jun

Trabzonspor’a gelmeden Çek Cumhuriyeti ligi gol kralı idi. Tabi taraftarlarda büyük heyecan. Ligin kalitesi ne olursa olsun sonuçta kral diyorsunuz. 102 maçta 36 gol çok parlak olmasa da idare eder bir seviye. Peki Trabzonspor’daki rakamlar neyi gösteriyor. 16 maçta 0 gol ya da yazıyla belirteyim sıfır gol. Tam bir çamaşır makinesi anlayacağınız.

3 – Augustine Ahinful

Bu adamı transfer ettiğimizde çok sevinmiştim. Çünkü ne zaman Ankaragücü ile oynasak bize gol atıyordu. E Afrika toprağı da var hırçın olur parçalar rakip defansları dedik. Sonuç 27 maçta 1 gol. Sonra ne oldu dersiniz, Ankaragücü geri aldı kendisini. Peki Ankaragücü’ne geri döndükten sonra ne yaptı? İlk maç bizle ve tabi ki boş geçmedi.

4 – Mehmet Yılmaz

Ben bir futbolcuya 5 yıllık mukavele yapıldığını bu adamda gördüm. Sanki wonderkid. Anlamadığım kim alacak kontratı kısa yapsan. Her sene başı ropörtajında “beni bu sene görün”  mesajı. Bir de utanmadan 10 numaralı formayı giymez mi. Komşumuzun çocuğu da bi heyecan almış formayı, sene sonunda yakmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

5 – Brozek Kardeşler

Şota’nın yüzü suyu hürmetine Arçil’e yıllarca katlandık. Açıkçası değdi de. Kimse Arçil’in atıığı bi golü ya da yaptığı bir asisti hatırlamaz, hatırlamasına da gerek yok zaten. Ama bu Brozek kardeşlerin ikisini de koşarken gördüğüm tek yer ısınma alanı. Sanki sözleşmelerinde maçlarda oynayamaz diye özel bir madde var. 2 kardeşin toplam katkısı 26 maçta 3 gol.

6- Umut Bulut

Bir futbolcu düşünün övüldüğü tek özelliği çok koşması olsun. Mevkisi kaleci dahi olsa çok hareketli olmasını bir artı sayabilirim ama sen forvetsin senin gol atman bekleniyor. Kaçırdığı her gol, altı pastan vuramadığı her top kendisine kulak çınlatması olarak geri döndü. Trabzon halkının bi bölümü bizim sınavımız da buymuş deyip katlandı, ama önemli bir bölümü de cehenneme büyük miktarda yatırım yaptı diyebilirim.

7 – Mark Janko

Yine büyük bir kariyer yine büyük umutlar.176 maçta 105 gol. Gerçekten heyecan verici bir transferdi. Akla muz ortalarda rakipleri mahvetme planı geliyordu hemen peki ne oldu 23 maçta 2 gol atarak kariyerini çok da uzatmadı şehirde. Asıl üzen de ama kötü diye avunurken bizden sonraki takımda gösterdiği performans, 22 maçta 16 gol 🙁

Trabzon şehri olarak takımdan çok çektik, çok ahlar vahlar söyledik. Ama bu yukarıdakiler bir neslin erken yaşlanmasına, ömrünün kısalmasına sebep oldular. İkinci bir çernobil etkisi yarattılar şehrin üzerinde. Gün gelir bizim de top ayağına geldiğinde rahat rahat olacak golü izlettirecek forvetlerimiz olur belki. Ama geçmiş geleceğin aynası ise, biz saç baş yolmaya, ahlar vahlar çekmeye ve futbolcu arkadaşlarımızın kulaklarını çınlatmaya devam edeceğiz diye çok korkuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir