Notes on a Scandal

2006 yapımı bir uyarlama filmi. Zoe Heller’in kitabından çekilmiş. Bu kısımları çok da önemli değil aslında ama genel kültür olsun diye söyleyim dedim. Başrollerde hepimizin yakından tanıdığı Cate Blanchett (Sheba) ve herhangi birinin yakından tanımak istemeyeceği Judi Dench (Barbara). Bunlara ek olarak da esas eleman Andrew Simpson (Steve).

Film Barbara’nın günlüğüne birşeyler yazmasıyla başlıyor ve bu şekilde devam ediyor. Barbara yalnızlık çeken bi teyzemiz. Tarzı biraz farklı. Yaşına bakmadan değişik isteklerde bulunuyor. En son birisiyle yakın arkadaş olalı çok uzun zaman geçmiş ve şuan arayışta. Garibim Sheba da bunun çalıştığı okula sanat öğretmeni olarak başlıyor. Barbara başta sevmese de film ilerledikçe yıllardır aradığı kankasının Sheba olduğuna karar veriyor ve onu sadece kendisinin olması için türlü senaryolar üretiyor.

Sheba kendinden yaşça büyük bi dayıyla evli. İki çocuğu var. Gayet mutlu bir hayatı varmış gibi görünüyor. Biz de öyle sanmıştık aslında. Taki öğrencisi Steven ile takılana kadar. Ekran başında kal geldi bi anda. Sen git 15 yaşındaki çocuğa aşık ol, tren istasyonlarında gizli gizli buluş falan filan.

Barbara, çakal tabi durumu fark ediyor ve Sheba’nın kendisine ihanet ettiğini düşünerek herşeyi ortaya çıkartıyor. Bütün bu olanlar çok güzel bir kurgu içinde verilmiş. Film nasıl bitti anlamadık. Bu arada filmin genelinde Cate Blanchett’in güzelliğini sık sık dile getirirseniz korkmayın gayet normal bir durum.

Bizim liseli gençlerin izlemesini tavsiye etmiyorum. Hepsinde Steve’deki özgüven oluşursa eğitim dünyası çalkalanabilir. Son olarak filmin sonunda Barbara’nın yılmadan aramasının hedefi kovalamasının herkese örnek olmasını diliyorum.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir