Loft

Bu isimde birden fazla film var. İzlediğim 2008 Belçika yapımı olan. yorumlara bakmadan izlemiştim ama bu isimdeki en başarılı filmi seçmişiz farkında olmadan. Avrupa sineması bazen korkutsa da başarılı filme denk gelme ihtimaliniz de az değil. İzledikten sonra kaybettiğim zaman için gözlerimin dolduğu filmler de oldu. Bu filmde neyseki öyle bir durum yaşanmadı. Yere göğe sığdıramayacak bir film değil ama gayet sürükleyici ve izlenebilir bir film.

Gelelim konuya, 5 yakın arkadaş var. Arkadaşların ortak noktası eşlerini aldatmaları. Tabi konu aldatmak olunca arkada delil bırakmamak çok önemli. Bu yüzden arkadaşlardan bir tanesi yer sorununu ortadan kaldırıyor ve bir çatı katı yani “loft” ayarlıyor. Buraya ait sadece 5 anahtar var. Burayı kullanmak için de bir kural listesi oluşturuyorlar. Tabi her şeyin böyle sorunsuz gitmesi beklenemez. Bir gün dairede bir ceset bulunuyor ve ortalık karışıyor. Hemen ekip bir araya gelip sorunu çözmeye çalışıyorlar. Hepsinin en büyük korkusu ise eşlerinin bu durumu öğrenmesi.

Zaman geçtikçe hepsinin kirli çamaşırları ortaya çıkıyor ve birbirlerini suçlamaya başlıyorlar. Tam katil o mu acaba derken diğerine yükleniyorlar. Bu sırada hangisinin daha piskopat ve sapık olduğunu kestiremiyorsunuz. Çünkü sürekli ibre değişiyor.

Film sürükleyici ve sıkmıyor. Zaten ara ara tahmin ederken buluyorsunuz kendinizi ve sıkılma şansınız da çok yok. Oyunculuklar biraz eleştirilebilir ama çok da sorun değil.

Bakalım katili tahmin edebilecek misiniz??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir