Prison Break: Resurrection

Aradan 7 sene geçmiş, yas tutmuşuz o kadar birden Scofield ölmedi demeye başladır. Ya bizimle eğlenmeyin, o defteri kapattık dedik yayın tarihini açıkladılar. E bize de gün sayması kaldı tabi. Ama beklenti inanılmaz yüksek. Her şey Prison Break’in ilk sezonunun yüzü suyu hürmetine. İlk bölümü yayınlayıp şaka şaka yeni dizi yok deseler de çok konuşmaz insanlar yani. Nedense inanılmaz bir etki yarattı bu dizi. Hatta hangi kanal hatırlamıyorum ama Türkçe olarak yayınladı bir kanal. O tutmadı orası ayrı.

Bu dizide öncelikle Scofield’in ölmediğini görüyoruz. Sebebini ise bütün sezon boyunca açıklıyorlar. Bunu öğrenen abisi de kardeşini kurtarmak istiyor. Tahmin edeceğiniz gibi eleman yine hapiste. Hapisten çıkarma sürecinde eski dostları görüyoruz. Bir yandan Sucre çıkıyor diğer yandan hak yolu bulmuş C-Note. Tabi T-Bag yine kritik rolde. Yaşlanmış hepsi ama insan görünce eski bir arkadaşı görmüş gibi olmuyor değil.

Kurtarma operasyonu Yemen’de. Yemen IŞID’ın saldırısı altında. Yani hem hapisten kaçmak hem de IŞID’a yakalanmadan ülkeden çıkmak gerekiyor. Konu Scofield ve hapis olunca operasyonun başarılı olduğunu söylemek çok da spoiler olmuyor. Bunu izlerken tahmin ediyorsunuz. Ama bu sürecin doğal olması izlenebilirliği çok etkiliyor. O ilk sezonda hop oturup hop kalkmıştık. Kaçtıklarında da bayrakları asacaktık neredeyse. Bu sefer maalesef her şey yapay geldi. Mantık sınırları çok zorlanmış. Zekanın yanı sıra doğa üstü gücü varmış gibi gösterilmiş. Detaylar çok düşünülmemiş gibi. Günlerce kaçıyorlar yanlarında bir iphone var ama batarya bitmeyen türden. Çölün ortasında telefonun çekmesi falan ne bileyim çok takılmamışlar nedense. Yine bir dövme olayı var ama ilk sezondaki gibi bir görevi yok. Daha farklı bir göreve yönelik kullanılıyor.

Kaçış için gemi lazım oluyor bir telefonla koskoca gemi geliyor falan. Ya da ne bileyim Lincoln hemen bir kadınla aşk yaşamaya başlıyor falan.

Sevemedim nedense. O ilk sezondaki hazzı almayı zaten beklemiyorduk ama bu kadar farklı olacağını da düşünmemiştik. Aldığı puan ve yapılan iyi yorumlar tamamen ilk sezonun hatrına. Kötülemek ya da karalamak istemiyorum ama olmamış çocuklar. Tadınla bırakmak gerekiyormuş demekki. Bir sezon daha çekseler yine izleyeceğiz orası ayrı. Kredileri çok yüksek ama bu krediyi azaltmaya da gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir