Big Little Lies

Başrollerde Reese WitherspoonNicole Kidman ve Shailene Woodley‘in yer aldığı mini dizi. Mini dizi dedim ama devam etme ihtimali de varmış. Ederse de severek izlemeye devam ederiz. Kadro gördüğünüz gibi şampiyonlar ligi. Gerçi Woodley biraz küçümen kalıyor diğerlerinin yanında ama maşallah yanaklardan kulakları görünmez hale gelmiş ve açığı kapatmış. Bu üç kadın aynı bölgede yaşıyor ve hepsinin çocuu aynı sınıfta. Tek ortak noktaları bu değil. Üçü de hayatlarındaki erkekler ile sorun yaşıyorlar ya da yaşamışlar. Ama dizinin isminden de anlayacağınız gibi küçüklü büyüklü yalanlar bu ilişkilerin her yerinde mevcut.

Dizi polis soruşturması ile başlıyor ve birisinin öldüğünden bahsediyorlar. Ölüm bir etkinlik gecesinde oluyor ve polis o etkinliğe gelen herkesle tek tek konuşuyor. Tabi bizim kızlar gündemde. Buradan ölen kişinin ya da öldürenin bu üçlüden biri olduğunu anlıyorsunuz ama tam kestirmek mümkün değil.

Dizi 7 bölüm, her bölümde ana karakterlerin hayatları hakkında daha fazla bilgi ediniyor. Her bölümde birisi bir sırrı açıklıyor. ama bunların hiç biri ölümle ilgili değil, ya da biz öyle zannediyoruz.

Zaman zaman konu çocukların üzerinde yoğunlaşıyor. Ulan yoksa çocuklardan birini mi öldürdüler ya da bir çocuk diğerini mi öldürdü diye de düşünmüyor değiliz. Daha ilk bölümde böyle bir ihtimal olduğunu görüyoruz çünkü.

Bir yandan merak bir yandan yalanlar derken dizinin sonunu getirdik. Oyunculuk gerçekten çok çok iyi. Zaten bu kadrodan aksini beklemek hata olurdu. Ama çocukların bu kadar iyi rol yapmaları gerçekten sürpriz oldu. Özellikle Chloe karakterini canlandıran çocuk şimdiden mesleğini seçmiş.

Son bölümde kimin öldüğünü ve neden öldüğünü görüyoruz ve bir oh çekiyoruz. Bölümün sonuna doğdu da sanki devam edecekmiş gibi bir izlenim edindim. Çünkü soruşturmayı yürüten kadın bir türlü davayı bırakmıyordu. Hatta diğer arkadaşı “let it go” dedi kaç defa. Sanki yeni sezon olacak ve polis bunları sıkıştıracak. Sıkıştırma sonucunda da birbirine düşecekler gibime geliyor. Hadi hayırlısı bakalım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir