The Rack Pack

Alex Higgins ve Steve Davis arasındaki rekabeti anlatan snooker filmi. Öncelikle filmin Türkçe altyazısının olmadığını belirteyim. İngilizce altyazı ile izledim. Ya ben ingilizce biliyorum ne altyazısı triplerine girmeyin hiç, filmde konuşulan ingilizce bildiğiniz ingilizceye hiç benzemiyor. Sadece 3 harf kullanıyor gibiler ama baya konuşuyorlar kendi aralarında. Bu kadar uğraşa değer mi derseniz, eğer snookerı seviyorsanız değer. Çünkü oyunun bugünlere nasıl geldiğini anlatan çok fazla film yok.

Filmde Davis ve Higgins rekabeti ile beraber Barry Hearn’ün oyun için ne kadar önemli olduğu da gösteriliyor. Snooker’ın sadece oynayanlar için bir spor olmadığı, izleyenler için de bir eğlenceye dönüşmesi bu dönemlerde başlıyor. Oyuncuların showlara katılması, turneler düzenlemesi, seyirci ile etkileşime geçmesi falan hep Hearn’ün zekası sayesinde.

Oyunculara dönecek olursak, Higgins ortam çocuğu Davis ise iyi aile çocuğu olarak gösteriliyor. Higgins her başarının ardından vur patlasın çal oynasın takılırken Davis sürekli çalışıp kendini geliştirmeye çalışıyor. Higgins maç esnasında sigara ve alkol alıp hem rakibi hem de seyirciler ile konuşurken Davis sadece soğuk suyunu içiyor. Bu sefer genelin aksine efendi adam kazanıyor.

Oyuncuların ilişkileri de gösteriliyor bu filmde. Mesela Alex Higgins ile Jimmy White yakın arkadaş olarak gösteriliyor. Günümüzde en vurdumduymaz, kafası rahat kim derseniz tabi ki Ronnie. Ronnie ve Jimmy White oldukça iyi arkadaşlar. Zaten Alex Higgins’in oyun tarzı da Ronnie gibi. Hatta yaşam tarzları da aynıymış sanırım ama Ronnie destek alıp bazı illetlerden kurtulmuş. Zaten Ronnie’yi en iyi yapan da bu sanırım hem Higgins hem Davis olabilmeyi başarmış.

Filmi izlerken ara ara da olsa snooker görüntüleri görüyoruz. Maç izlemek gibi olmuyor ama şu an bir turnuva olmadığı için gayet güzel geldi o kısa sahneler de.

Snooker’ı konu alan filmler artar umarım. En muhtemelen konu da Ronnie ama bir rekabet filmi çok mümkün değil onun için. Biyografi tarzında olup karakter ve oyunundaki geçişi gösterirlerse efsane olur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir