Gaziantep Gezisi

Son gezimizi de başarıyla tamamladık. Son gezinin Antep’e olması çok güzel denk geldi. Tadı damağımızda kaldı resmen. Öncelikle Antep’de gezilecek yer sayısı çok fazla değil, en azından bizim için öyleydi. Ekip olarak tamamen yemeğe odaklanmıştık. Gezdiğimiz yerleri de sırf yürüyelim de acıkırız beklentisiyle gezdik. Antep ile ilgili şu bilgiyi vereyim, bütün şehir et kokuyor. Herhangi bir sokakta ciğer pişiren birisiyle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden “ay ben et kokusunu hiç sevmem” diyen birileri varsa ekipte havaalanından ilk dönüş uçağına bindirin. Bu açıdan çok şanslıydım. Ekipte kuzu kol mu yesek diyen birisi bile vardı. Antep için ne kadar ideal bir ekip olduğumuzu anlatabilmişimdir umarım. Şimdi gelelim detaylara.

Yemeklere geçmeden kısaca ulaşım ile ilgili bir bilgi vereyim. Yemek yenilecek yerler genel olarak birbirine yakın. Hem bu yüzden hem de dediğim gibi yediklerinizi biraz olsun eritmek için yürümenizi öneririm. Uzak yerler için taksiye bindik bir kaç defa. Taksici abilerin hepsi birbirinden iyi insanlar. Halk genel olarak çok yardımsever ve güler yüzlü. Alışmışlar zaten yemek yeri arayan insanlara. Böyle etrafınıza bakarken sizi gördükleri anda nereyi arıyorsun diye sorup tarif ediyorlar.

Havaalanından merkeze gelirken havaş kullandık ve kişi başı 9 tl. Belirli saatleri yok, uçak saatlerine göre kalkıyorlar. Dönüşüyse taksiyle yaptık. Taksi de 54 tl tuttu. Kişi sayısı fazla olursa taksiyi tercih edebilirsiniz. Çünkü havaş biraz erken götürüyor. Erken gitmektense bir kaç tane daha baklava yiyebilirsiniz.

Fıstığı şurdan aldık, biberi burdan aldık diye bir tarif yapmayacağım çünkü zibil tane seçenek var. Tadına bakın ve hoşunuza gideni alın diyebilirim. Bu tarz alışverişler için hem merkezde hem de Bakırcılar Çarşısı tarafında mekanlar var.

Aşağıdaki tablo için genel bir yorumum var. Kesinlikle ama kesinlikle tam porsiyon almayın. Erkenden doymayın, bu zevki olabildiğince uzatın. Bakın bana bir şey olmaz ya deyip ekmek, lavaş falan yemeyin. Rica ediyorum yapmayın bu hataları. Olabildiğince fazla yiyin o yemeklerden.

 

Mekan Ne yedik? 10 üzerinden kaç? Notlar
Akşam Simit Fırın Katmer, Simit Katmer, Peynirli ve Kıymalı Börek 9 Sabah kahvaltısı olarak gitnenizi öneririm. Yediğimiz her şey çok lezzetliydi.
Halil Usta Karışık 9 Gaza gelip karışık aldık, hepsi çok lezzetliydi ama keşke sadece küşleme alıp doya doya küşleme yesekdik.
Çelebioğulları Baklava Karışık tatlı 8 Kimilerine göre Antep’in en iyi tatlıcısı. Ama biz ekip olarak aynı görüşte değiliz.
Aşina Yuvalama ve Antep Dolması 9 Et yemekten sıkılmadık da araya çeşit olsun diye alalım dedik. İyiki de öyle yapmışız.
Metanet Beyran 8 Tadı çok güzel ama benim ayılıp bayıldığım bir yemek değil. Bu yüzden puan düşük. Ekip içerisinde “beni burada bırakın” diyenler vardı.
Zekeriya Usta Katmer 11 Böyle bir lezzet yok, böyle bir çıtırlık yok. Uzun süre rüyalarıma girecek. Offf offff
Koçak Baklava Karışık 9 Hem hediyelik alalım hem de tadına bakalım dediğimiz yer oldu. Fiyatlar biraz fazla tabi ama hakediyor.
Orkide Pastanesi Kahke 9 Kahvaltı için güzel bir alternatif ama gün sayımız sınırlı olduğu için burada kahvaltı yapamadık. Onun yerine Kahke yedik. Kum gibi ağızda dağılıyor ve yedikçe yiyesiniz geliyor. Kahke ile ilgili sorularınızı oradaki arkadaşlara sorabilirsiniz.
İmam Çağdaş Ali Nazik ve Lahmacun 10 Bu zamana kadar ali nazik diye yediklerimizin başka bir şey olduğunu anladık. Çok lezzetli. Burada tatlı yemedik ama bi pişmanlık da yok açıkçası bu konuda.
Zeki İnal Yiyemedik 🙁 Buranın şöbiyetini Vedat Milor bir övmüş ama bir övmüş yani. Buna rağmen yiyemedik çünkü Pazar günü kapalılar. Bir dahaki sefere artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir