Hindi Medium

Hem süresi hem de puanı standart bir hint filmine göre az. Ama dans, müzik vb. standartlardan kısmamışlar hiç. Konu eğitim sistemi. Geliri yüksek bir aile var ve çocuklarını iyi bir okula yazdırmak istiyorlar. Ailenin geliri yüksek ama hiç zengin gibi davranmıyorlar. Mesela ingilizce konuşmuyorlar veya oturdukları muhit zengin muhiti değil. Sincan’da yaşayan ama maddi geliri Çukurambar seviyesinde olan birini düşünün. İyi okullar da hep Çukurambar tarafında gibi düşünün. Aile çocuklarını iyi okula gönderebilmek için düzenlerini bozup zengin mahallesine taşınıyorlar. Tek istedikleri çocuklarının iyi bir okulda okuması.

Okullarla görüştükçe bu okullara girmek için kendilerinin de bazı görüşmelere gireceklerini öğreniyorlar. Bu görüşmelerde başarılı olmak için bir danışmandan destek alıyorlar. İşte afilli cümleler, güzel elbiseler derken sıra görüşmelere geliyor. İstedikleri hiç bir okula kabul alamıyor çocukları. Sonra bir şekilde bu okulların fakirler için kontenjanı olduğuuu öğreniyorlar ve bu yolu deniyorlar. Tabi olası bir denetim için fakir mahallesine taşınıyorlar. Normalde müstakil bir evde otururken tek odalı bir eve geçiyorlar. Burada geçen zamanla da gerçek mutluluğun para olmadığını insanlığın çok daha önemli olduğunu anlıyorlar.

Bir şekilde çocukları okula kabul alıyor ama bu sefer de gerçekten fakir bir çocuğun yerine kabul aldığı için vicdan yapıyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi sosyal mesajlarını verip çocuğu özel okuldan alıp devlet okuluna yazdırıyorlar.

Her dakikasında ayrı sıkıldım açıkçası. Bu tarz konular göze parmak sokarak değil de daha ince işlendiğinde daha güzel oluyor bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir