Ex Machina

Art arda iki bilim kurgu fazla gelir korkusuyla olsa da izledik. Neyse ki çok kafa yakan bir bilim kurgu değildi. Hatta çok basit bi konu işleniyor. Başrollerde Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander var. Bunlardan biri robot tahmin edeceğiniz gibi. Film robotun giderek insan özellikleri kazanmasını ele alıyor. Gizli yürütülen bir proje var. Bu proje kapsamında geliştirilen Ava, kendisi ile tanışan Caleb ile arkadaş oluyor. Arada dertleşme falan. Bir yandan da bu ikili sürekli izleniyor. Amaç Ava neyi ne kadar öğrendi, hangi olaya nasıl tepkiler veriyon bunu anlamak.

Tahmin edeceğiniz gibi bu ikilinin arkadaşlığı ileri seviyeye geçiyor. Öyle sular seller gibi aşık olup pembe panjurlu ev hayali kurmuyorlar ama küçükten bi flört oluyor.

Sonra bir gün robot kardeş diyor ki; bak burasu öyle anlatıldığı gibi değil bizim burdan kaçmamız lazım. Sana söylenilenler doğru değil. Dur kameraları devre dışı bırakayım da iki konuşalım diyor. Böyle böyle robot arkadaş elemanı işleyip dolduruyor. Bizim eleman da inanıyor tabi. Hemen kaçış planları kuruluyor. Tabi bunlar plan yaparken bunları izleyen eleman da armut roplamıyor. O da karşı planını yapıyor.

Vel hasılı kendilerince ters köşe yaparak filmi bitiriyorlar. Ne yalan söyleyim o kadar çok açık var ki filmde. O kadar üst düzey teknolojinin olduğu bi yerde saçma sapan güvenlik eksikleri falan.

Öyle robot işleri şakaya gelmez bi bakmışsınız sizi kandırmış, kendisini yapandan daha akıllı hale gelmiş mesajıyla filmi tamamlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir