Searching

Daha önce hiç izlemediğim tarzda bir film. Sahnelerin tamamını bir bilgisayardan izliyoruz. Bazen skype, bazen facetime, bazen de kamera görüntüsü. İlk başta biraz rahatsız edici geliyor ama sonra alışıyorsunuz. Zaten öyle çok çok uzun bir film de değil. Başrolde daha önce bir yerlerden hatırladığım ama tam da çıkartamadığım John Cho var. Kızı kaybolan bir babayı oynuyor.

Kızı ile arası çok iyi babanın. Sürekli mesajlar, görüntülü aramalar, şakalar komiklikler. Baba zannediyor ki kızı hep böyle. Yani onlarca arkadaşı var ve hepsiyle böyle sosyal sosyal takılıyor. Ama sonra ibr olay gerçekleşiyor ve kızının aslında çok yalnız olduğunu anlıyor. Bu andan itibaren de kaybolan kızını bulmak zor bir hal alıyor.

Kimse onu görmemiş, görse de hatırlamıyor. Tabi kızının tam aksi bir karakterde olduğunu düşünen baba şok oluyor. Bu şok ile beraber de kendi yöntemleriyle kızını aramaya çalışıyor.

Kızının sosyal medya hesaplarına bir şekilde giriyor, ordan neler yaptığını en son nerelerde olduğunu bir şekilde buluyor ve kızına ulaşmaya çalışıyor.

Tabi işin içinde biraz gerilim, biraz aksiyon ucundan da olsa bi ters köşe olayı var.

Açıkçası film sıktı dersem haksızlık etmiş olurum. Dediğim gibi daha önce hiç izlemediğim tarzda bir film sonuçta. Ama on numara filmdi dersem de haksızlık etmiş olurum. Böyle arada çerezlik, izlenip kenara konulabilecek bir film..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir