Jane Eyre

1847 yılında Charlotte Bronte tarafından yazılmış kitabın film uyarlaması. Başrolde Mia Wasikowska bulunuyor. Bu tarihte bir kitap yazıldıysa ve filmi de çekiliyorsa yüksek olasılıkla dram dolu ve durağan bir film olmasını beklersiniz. Bu da tam anlamıyla öyle bir film çıktı. 10 yaşında yetim kalan bir kız dayısının yanına yerleşiyor. Ama yenge bunu sevmeyince soluğu yatılı bir okuld alıyor.

Eğitimini tamamladıktan sonra benim artık çalışmam lazım diyor ve bir malikanede işe başlıyor. Tahmin edeceğiniz gibi (adam 1800 de yazmış bu kurguyu 2019’da hala geçerli) malikanenin sahibine aşık oluyor. Hatta iş evlilik safhasına geliyor ama o da ne adamın eşi ölmemiş.

Olamaz olamazzz nidaları ile kız ordan ayrılıyor. Kendisini yollara vuruyor. Perişan bir haldeyken birileri tarafından bulunuyor ve yeniden hayatını düzene sokmaya çalışıyor.

Hayatın sillesini defalarca yiyen bir kadını izliyoruz aslında. Çocukluğundan başlayan bu dram bir türlü peşini bırakmıyor. Tam işler yoluna girdi derken yine bir problem çıkıyor.

Öncü bir kitap olduğu için kendisine saygı duysak da film çoğu kişiyi sıkacaktır diye düşünüyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir