Jojo Rabbit

Taika Waititi‘ninyazdığı yönettiği ve oynadığı bir film. Bir çok Hitler filmi izlemişizdir. Hepsinde benzer muhabbetler, sahenler mevcut. Bu film bugüne kadar izlediğiniz hiçbir Hitler dönemi filmine benzemiyor. Böyle konusu olan bir filmde bu kadar gülümseyeceğimi hiç tahmin etmezdim. Tabi bunda en büyük pay iki çocuk oyuncu olan Jojo ve Yorki’de. Bu karakterleri Roman Griffin Davis ve Archie Yates canlandırmış. Umarım oyunculuk kariyerleri boyunca böyle güzel oyunculuklara deavm ederler.

Konuya gelecek olursak çok enterasan bir konu. Nazi döneminde Hitler’e hayranlık duyan bir çocuk. Öyle bir hayran ki hayali arkadaşı Hitler. Ara ara yanında beliriyor onunla sohbet ediyor falan. Haliyle çocuk orduya yazılıp savaşa gitmek istiyor. Ordudaki komutanını ise Sam Rockwell canlandırıyor. Kendisi bu sefer sempatik bir rolde diyebiliriz.

Jojo’nun annesini ise Scarlett Johansson canlandırıyor bu arada. Ama önemsiz bir rol diyebilirim. Jojo’nun yaşadıklarını izlerken bazen gülüyoruz, bazen hüzünleniyoruz, bazen geriliyoruz.

Her sahne aynı keyif verici. Zaten görsel olarak da çok izlenesi bir film. Kıyafetler, dekorlar oldukça başarılı.

Filmin en güzel yanı da ortada savaş da olsa, bombalar da atılsa çocukların çocuk olarak kalması.

Vel hasılı izlerken çok keyif aldım. Bir çok komedi filminden daha çok güldüm diyebilirim.

Senenin en güzel filmlerinden kesinlikle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir