The Gentlemen

Başrollerinde Matthew McConaugheyCharlie Hunnam ve Hugh Grant in olduğu yönetmenliğini ise Guy Ritchie in yaptığı 2019 yapımı aksiyon filmi. Ha bir de Colin Farrell var filmde ama kendisi her 3 filmin birinde oynadığı için çok da belirtmeye gerek olmayabilir. En baştan söyleyelim film bol aksiyonlu. Aksiyon derken kan gövdeyi götürüyor anlamında değil. Sahneler çok hareketli, bir ordasınız bir burda. Ama hikaye hiç kopmuyor onu söyleyebilirim.

Hikayemize gelecek olursak, pis işlerden elini eteğini çekmek isteyen bir mafya babası var. İşlerin hepsini belli bir ücret karşılığında başkasına devretmek istiyor. İlk görüşmeler oldukça olumlu. Ancak daha sonra işin içine bir gazeteci ve başka bir mafya ekibi daha dahil oluyor.

Gazetecinin amacı “bana şu kadar para verin yoksa sizin haberiniz gazetemizde çıkacak” tehditi ile para koparmak. Diğer mafya ekibinin amacı ise işleri devralmak.

İstenilen para 100 milyonlarca dolar olduğu için fiyatı düşürmeye çalışmak çok mantıklı bir taktik gibi görünebilir. Bunu yapmanın en kolay yolu da o zamana kadar kusursuz işleyen çarka çomak sokmak tabi ki. Hal böyle olunca bak sen şu kadar para istedin ama filanca işinde sıkıntılar var gel 10 milyon dolar daha düş şeklinde yaklaşımlar oluyor.

Bu arada olayları gazetecinin gözünden izliyoruz ara ara. Çünkü mafya ağını ortaya dökmek için uzun bir süredir organizasyonu izliyor ve dinliyor.

Neyse efenim işler uzadıkça, ben bu işleri bırakacağım artık diyen mafya lideri sizin de yapacağınız işin de diyerek sorunları çözüyor. Hem de kökünden. Tabi bütün bunları yaparken centilmenliğinden kesinlikle taviz vermiyor.

Matthew McConaughey olduğu için oyunculuk konusunda bir sıkıntı yok filmde. Diğer karakterler ona yaklaşamasa da bu adamın olduğu sahneler yetiyor. E hikaye de öyle sıkıcı veya saçmalıklarla dolu bir hikaye değil. Güzel de bir sona bağlamışlar. 

Açıkçası oldukça beğendim, sıkılmadan izlenecek ortalama üzeri bir film..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir