The Report

Başrolünde Adam Driver‘ın oynadığı 2019 yapımı film. Bu tarz çok fazla film çekiyorlar. Tarihiyle yüzleşme konulu film çekme konusunda sanırım Amerika şampiyonluğa oynuyodur. Tabi filmlerin çekilmesi ne kadar vicdan rahatlatma veya yaptık bir hata özür dileriz amaçlı bilemiyorum. Ama şu bir gerçek ki bu tarz olayların araştırılabileceği ender ülkelerden Amerika. Siyahi vatandaşlara yapılan zulmün onlarca filmi var, en az o kadar da çekilecektir. Bu film de savaş kategorisi altında onlarcası çekilecek filmlerden.

Filmin konusuna gelecek olursak; 11 Eylül saldırısından sonra bildiğiniz gibi orta doğuya sayısız operasyon gerçekleştirdi Amerika. Tabi bu operasyonlar kapsamında sorgulama işlemleri de oldukça fazla. Bu filmin konu aldığı ise sorgulama teknikleri kapsamında izlenilen yöntemler. Sorguladıkları kişileri konuşturmak için klasik yöntemlerden, modern yöntemlere geçme kararı alıyorlar. Tabi modern derken bir masaya oturtup çay kahve verip “evet filanca bey neden bombayı oraya attınız” demiyorlar. Bilim ve işkenceyi bir araya getiren bir yöntem uyguluyorlar. Buradaki bilim tamamen göreceli.

Tabi bu olaylar gizli kalıyor. En azından bir süre. Söylentilerin varlığını araştırmak için yağız delikanlı Daniel görevlendiriliyor ve kendisine bir ekip kuruluyor.

Bu araştırma sırasında tabi ki bir çok engel çıkıyor. Kimileri vazgeçiyor ve araştırmadan çekiliyor. Ancak Daniel ben bu yola baş koydum arkadaş motivasyonu ile çalışmaya devam ediyor.

Sonuç olarak da bütün gerçekler ortaya çıkıyor.

Film Amazon Prime Video’da bulunuyor. İnanılmaz güzel etkileyici bir film diyemem ama izlerken sıkılmayacağınızı söyleyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir