Still Walking

Orjinal adı Aruitemo Aruitemo olan bir Japon filmi. Blu TV üzerinden izledik. Altyazının eksik olması ve ara ara görüntünün 3p’ye düşmesi dışında bir sorun yoktu diyebilirim. Film oldukça durağan. Ancak bir o kadar etkileyici diyebilirim. Sahne sahne analiz etseniz her sahneden bir mesaj çıkar. Tabi bu kadar derine inmenize gerek yok. Göz önünde olan mesajlar da gayet güzel.

Öncelikle bir aile filmi. Kardeşler baba evinde toplanıyorlar. Annenin yüzünde güller açıyor evlatlarım geliyor diye. Baba ise bir o kadar mutsuz. Mutsuz demeyelim de tepkisiz.

Film boyunca aile içi anlaşmazlıklar, evlatlar arası farklar, babanın beklentileri ve bu beklentilerin karşılanmaması gibi bir çok konu mevcut. Bu gerilim sürekli var. Ancak bir bağırış çağırış söz konusu değil. Örneğin babanın beğenmediği evlat işinden bahsetmeye başlıyor, baba aynı anda masadan kalkıyor. Kalkarken de gerçek işim ile ilgili bir şeye bakacağım diyor.

Baba doktor, daha doğrusu doktor emeklisi. İnanılmaz saygın tabi ki ailede ve mahallede. Çocuklarının da doktor olmasını istiyor ama işler bu şekilde yürümemiş. Tabi sadece iş konusu da değil evlilikler de çok memnun etmiyor babayı.

Vel hasılı başarılı bir aile dramı izliyoruz. Zaman zaman kendi ailenizden sahneler izleyebilirsiniz. Filmin öyle vurucu bir sonu yok, ya da en son hepsi barışıp çalıp oynamıyolar. Başladığı gibi bitiyor film.

Japonca biliyorsanız belki daha da seversiniz. Dediğim gibi altyazıların bir kısmı eksikti. Japonca bilmiyorsanız yüz ifadelerinden bir şeyler çıkartırsınız artık bizim gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir