Her

Son zamanlarda izlediğim en orjinal senaryoya sahip film. Hatta otoritelerin de dikkatini çekmiş olacak ki bu alanda oskar aldı. Başrollerde Joaquin Phoenix ve sadece sesi ile de olsa Scarlett Johansson. Theodore boşanma arefesinde olan bir arkadaş. Hatta yapması gereken tek şey boşanma evraklarını imzalamak. Yaptığı iş de başkalarının adına mektup yazmak. Yani şöyle, abi ben filanca kızı çok seviyorum ama hiç beceremem bu işleri diyorsunuz bi firmaya. Firma da Theodore veya diğer çalışanları görevlendiriyor bu konuda mektup yazması için. Mektup tabi sizden geliyormuşçasına adrese iletiliyor. Haliyle Theodore  insanların kandırıldığı sanal bir dünyada çalışıyor. Aslında sözlerin sahipleri kendisi olsa da başkasının sözüymüş gibi başkalarına iletiyor.

Filmin ilginç bir yanı da teknolojik gelişmelerin çok hat safhada olması. Takıyor kulağına bi kulaklık, işte maillerimi oku, mesaj at, şu siteye git, terlikleri getir vs. herşey yapılabiliyor. Bu arada bilgisayarına yeni bir işletim sistemi kuruyor arkadaş. Bu işletim sisteminin farkı yapay zekaya sahip olması. Ya da kısa yoldan şöyle anlatayım. Bedeni olmayan bir canlı gibi düşünün. Sizin gibi konuşuyor, düşünüyor, yaşananlardan çıkarımda bulunup geleceğe dair konuşuyor…

Zamanla Theodore bu işletim sistemi ile çok fazla vakit geçirmeye başlıyor ve aşık oluyor. Evet baya bağlanıyor işletim sistemine. O kadar mutlu ki aylardır beklettiği boşanma evraklarını bi çırpıda imzalıyor. Ama cicim ayları çabuk geçiyor tabi. İkili arasında problemler başgösteriyor. Vay efendim sen başkalarının bilgisayarında da mı kurulusun, onlarla da böyle konuşuyor musun, update olurken neden sana ulaşamıyorum gibi sorunlar ikilinin arasını açıyor.

Derken ikilinin ayrılığı ile filmi bitiriyoruz. Tabi evlenip çoluk çocuğa karışmalarını beklemiyordum ama ne bileyim daha yaratıcı bişeyler beklerdim ben. Sonuçta yapay zeka adı altında teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanabilirlerdi filmde.

Değişik bi film olduğunu başta da söylemiştim, zaten oskar alarak başarısını taçlandırmış durumda. Ancak hala daha iyi bitebilirdi tezini savunuyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir