Better Call Saul

İlk sezonunu bitireli baya oldu ama nedense yazamadım bir türlü. Breaking Bad bittikten sonra büyük bir boşluk oluşmuştu. Gerçi haksızlık etmeyeyim yine oldukça başarılı diziler çıkartarak bu acıyı bir nebze olsun dindirmeyi başardılar. Sanırım pansumanın son hareketi de bu oldu (evet pansuman falan baya tıbbi terimler biliyorum 🙂 ). Öncelikle şunu söyleyeyim, dizi spin off. Yani mevcut bir eserdeki bir karakter ele alınıyor. Daha açık belirtecek olursam, Recep İvedik gibi düşünebilirsiniz. Şahan’ın şovlarından bir karaktere çekilen filmler olduğu için o filmler spin off olarak değerlendirilebilir. Bu dizideki karakter ise Breaking Bad’deki efsane avukatımız Saul Goodman, karakteri yine Bob Odenkirk efsane bir şekilde canlandırıyor.

Henüz ilk sezon olsa da dizinin geleceğine dair çok büyük beklenti oluşturdular. WW’nin diziye bi yerde gireceği, Gus’ın müdahil olacağı gibi söylentiler beni de heyecanlandırmadı değil. Dizide güzel olan bir diğer nokta da Breaking Bad’in ekmeğini yemeye çalışmıyor olmaları. Tabi ki karakter oradan ve göndermeler olacak, oyuncu transferleri olacak ama kendi içinde de gayet başarılı dizi.

Avukatımızın ismi burada Jimmy McGill. Genç iken üçkağıt peşinde koşan Jimmy bir şekilde avukatlık diploması alıyor. Henüz mesleğinin en alt noktalarında ve tırmanmak için çok mücadele ediyor. Şuan parasını iyi avukatlar gibi kazanmaya çalışıyor. Ama ilk sezonda da gördüğümüz gibi sistem buna pek müsaade etmiyor. Gelecek sezonda beklediğimiz hamlenin gerçekleşme ihtimali yüksek. İçindeki üçkağıtçıyı avukatlık mesleğiyle birleştirip Saul Goodman’ın ortaya çıkması an meselesi.

İlk sezon 10 bölüm bir çırpıda bitti zaten. İkinci sezonu iple çekiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir