Harran

Urfa gezisinin 3. yazısını da yazayım dedim. Bazı bilgiler Halfeti yazısı ile ortak olduğu için çok detaya girmeyeceğim. Harran’a nasıl gidilir kısmına girmeyeceğim. Birebir aynı süreç Halfeti ile. Sadece mesafe daha kısa. 1 saat bilemediniz 1 saat 15 dakikada ulaşıyorsunuz Harran’a. Burada ne yapılır ondan kısaca bahsedeyim. Harran’da dünyanın ilk üniversitesi bulunmakta. Büyük çoğunluğu kazı alanı olduğu için tellerle çevrili. Ama bazı bölümler açık ve içlerine girebiliyorsunuz. O bölgeye geldiğinizde minikler karşılıyor sizi. Abi anlatayım mı diyor. Bir tane olsa anlat dersiniz ama 8-10 tanesi üzerinize geldiği için karar veremiyorsunuz. Birine anlat deseniz diğeri kırılıyor. Bu yüzden ayak üstü bişeler sorup teşekkür edip ayrıldık o miniklerin yanından.

Üniversite bölgesini gezip bilgilendirme yazılarını okuduk. Sonrasında da eski Harran evlerinin olduğu bir bölgeye geçtik. Bölüm bölüm bu evlerden var ama bir bölgede biraz daha yoğun ve kafe tarzı bir mekan var içinde. Hem evleri gezelim hem de soluklanalım diye orayı tercih ettik. Sodamızı içip, profil fotoğrafı yapmak ümidiyle resimlerimizi çekip oradan da kalktık.

Harran’da vakit geçirmek için başka bir aktivite yok. Bir saatte gezersiniz ya da 5 saatte gezersiniz bu sizin tercihiniz ama seçenekler kısıtlı.

Son olarak öyle her eve aaa ne güzel eski ev deyip girmeyin, bazılarında hala yaşam devam ediyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir