Anna Karenina

İsminde Anna geçen bir başka oyuna gideceğim kalımın ucundan geçmezdi. Malum Tolstoy ve Anna tecrübesinden sonra bir daha böyle bir risk almamalıydım ama niyeyse soluğu salonda aldım. Oyun bir açıdan çok başarılı. Sahne, kostüm, müzik vs gerçekten çok başarılı. Ama bunların dışında kalan bütün parçalar çok kötü. Oyunculuk yerlerde, sanat yapacağım diye her obje ile mesaj vereceğim diye bir kasma söz konusu. Sürekli sandalyeler giriyor sahneye, sürekli birileri yuvarlanıyor. Birisi kenarda ip atlıyor falan. Farklı yerlerden okudum yorumları herkes kafasına göre bir anlam vermiş bunlara.

Sorun da burada zaten sahnede anlatılmak istenen izleyiciye bu kadar farklı yansımamalı. Gerekiyorsa seviyeyi düşürselermiş. Ama yok ben bir ip atlama ile çocukluk sorunlarından yetişkinlik sorunlarına gönderme yapacağım diyorsan o senin bileceğin iş. Ya da ne bileyim kadın sahneye dolabın içinde geliyor. Neden abi neden? Saçma sapan bir doğum sahnesi falan canlandırdılar. Sonra ne bileyim şapkalar ile statü anlatmaya çalışmalar falan. Bazı şeyleri dolaylı anlatmak güzel hoş tamam ama ortada yuvarlanan bir kadınla neyi anlattın acaba. Naber nasılsın? Yuvarlanıp gidiyoruz işte mesajı mı verdin naptın.

To sum up, zaten önyargı ile gitmiştim ama içimde de bir ümit vardı dekoru falan görünce. Maalesef bu sefer kazanan ön yargı oldu. Olan bizim 2 saate oldu.

Son olarak şunu belirteyim. Her ne kadar beğenmesem de bir Tolstoy ve Anna değil. O kadar beğenmeyeceğim bir oyun daha üretilemez sanırım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir