Küre Dağları Gezisi
Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın önerisi ile böyle bir yer olduğunu öğrendik. Ankara’ya yakın doğa ile iç içe. İlk olarak nerede konaklanabilir onu söyleyeyim. Başka alternatifler var mı bilmiyorum ama burası bizi kendine hayran bıraktı. Ağaçların arasında bungalovlar çok güzeldi. Tabi orada kalan kişileri siz seçemiyorsunuz. Gezideki tek şanssızlığımız 7 ailelik bir ekibe denk gelmemiz. Bu tabi ki sorun değil ama o sessizliğin ortasında son ses müzik açıp bağır çağır oynamaları hoş olmadı. Neyseki ilerleyen saatlerde bunun dozajını azalttılar. Bu mekanın kendisi kadar çok sevdiğimiz sahibine de değinmeden edemeyeceğim. Nüfusta Suat adı ile kayıtlı bir abimiz ve ailesi işletiyor. Çok zor bir ismi olmasa da kendisine Fuat, Nejat, Serhat, Murat vb. isimlerle hitap ettiği için bazı arkadaşlar gerçek ismini vurgulayayım istedim.
Suat abi çok babacan bir insan. Öyle ki ödemeyi kartla yapacağız dedik. Burada nakit var sadece ama sorun değil siz ilçeden geçerken bizim dükkana uğrayıp çektirirsiniz dedi. Bu devirde insanın insana bu kadar güvenmesi enterasan geliyor. Ücret ise gayet uygun. Eğer akşam yemeği yiyecekseniz kişi başı 130TL yemeyecekseniz 100 TL.
Gezide neler yapılabileceğinden bahsedelim biraz da. Doğal güzellik olarak sadece ağaç gelmesin aklınıza. Çok güzel iki kanyon ve bir şelale mevcut. Kanyonlardan bir tanesine (Valla Kanyonu) inemiyorsunuz çünkü çok tehlikeli. Bu uyarıyı dikkate almayıp inen ve hayatını kaybedenler olmuş geçmişte. Ama 800m yükseklikte bir seyir tepesi mevcut burada. Manzara çok güzel.
Diğer kanyonda (Horma Kanyonu) ise yürüyüş parkuru mevcut. Gerçi parkurun tamamı açık değil. Yenileme çalışması var ve sadece üçte birlik bölümünü yürüyebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak perseid göktaşı yağmuru gittiğimiz zamana denk gelmesi çok güzel oldu. zifiri karanlık olmasa da onlarca kaymayı görebildik.
Kaldığımız yerin bir güzel tarafı da doğal bir havuzun olması. Şelalenin yanı sıra konaklama yerine çok yakın yüzülebilecek bir yer var. Burası şelaleye göre daha sakin. Biz bilmediğimiz için hazırlıksız yakalandık.
Yemeklerle ilgili de şunu söyleyebilirim. Kahvaltı tam bir köy kahvaltısı. Peynir, zeytin, domates vb. Ama Suat abi öyle insan ki yanınızda malzeme varsa mutfağı kullanmanıza izin veriyor. Yukarıda bahsettiğim 7 aile talan ettiler mutfağı diyebilirim. Dozajı iyi ayarlarsanız kendinize bi sucuklu yumurta bi menemen yapabilirsiniz. Yakında başka yemek yiyilebilecek yer yok zaten. Şelale tarafında ve Valla Kanyonunda gözleme yiyebileceğiniz iki yer var. Valla Kanyonunda kendini sevdirmeyi çok seven bir adet kedi de var. Kedi sayısı daha fazla ama bir tanesi baya sırnaşık. O yavruyu orade sevip hevesini alıp yalnızlığa terkedenleri de esefle kınıyorum!
Gelelim kısa bilgilere;
Bu gezi için gerekli şartlar;
- Çok sağlam bir ekip
- Ekibe sıfır katkı sağlayacak bir üye
- Geziye çok gelmek isteyen ama gelemeyen bir arkadaş grubu (Her aktivitenin resmini gönderip sinir etmek için)
- En az iki tane instax fotoğraf makinesi
- Sadece resimlerde kullanılmak üzere bir adet kitap
Bunlar gezinin ön şartları. Bir de gidilen yerde lazım olanları listeleyeyim;
- Hem 40 derece hem de 15 dereceye uygun kıyafetler (Ağustos ayı için)
- En az iki ayakkabı
- Yüzmek için gerekli malzemeler
Dönüş yolunda da üşenmezseniz Safranboluya uğrayabilirsiniz. Zaten içinden geçiyorsunuz. Bi durup soluklanın. Haftasonu Safranbolu’ya gittik dersiniz ortamlarda.
Yayında ve yapımda emeği geçen ve hiç emeği geçmeyenlere teşekkürler.
Yer önerisinde bulunup da gelemeyen arkadaşa da selamlar, yeni önerileri bekliyoruz..