Secret Superstar

Bir hint yapımı olmanın bütün özelliklerine sahip bu film. Süre uzun puan yüksek. E bir de Aamir Khan var daha ne olsun dedik. Konu kimilerine göre çok dram yüklü ama ben aynı fikirde değilim. Aksine çok klişe diyebilirim. Tipik bir ortadoğu ailesi. Baba çok baskın. Anne şiddet görüyor. Erkek çocuk el üstünde tutulurken kız çocuk çok farklı bir muamele görüyor. Evet bütün bunlar çok kötü şeyler ama ne bileyim daha güzel bir şekilde olabilirdi sanki film. Mesela çok benzer olmasa da aile filmi olan La famille Bélier var. Orada da çocuk şarkıcı olmak istiyor falan. Tamam orda bir şiddet söz konusu değil ama çok daha etkileyici gelmişti o film.

Konumuza dönecek olursak; sesi güzel olan kızımız bir yarışmaya katılmak istiyor ama tabi ki baba korkusundan bunu yapamıyor. Sonra da tanınmamak için çarşaf giyerek şarkılar söyleyip youtubea yüklemeye başlıyor. Tabi günden güne izleyen sayısı artıyor ve kim bu gizli star haberleri çıkmaya başlıyor. Bir yandan bu ilerlemeler olurken diğer yandan babasının zulmü de devam ediyor. Her şeye rağmen annesinin desteği kızın yanında tabi. Yaklaşık 90 dakika bu bölümleri izliyoruz, şarkıları kaydetmeler, insanların tepkileri, haberlere çıkmalar falan. Evet hint filmi için bunlar çok sıradan uzatmalar ama konu da sıkıcı olunca arada atladığmız bölümler oldu maalesef.

İki saatin sonunda anne kız zorlu sınavlardan beraber geçiyorlar ve mutluluğa ulaşıyorlar. Çok önemi bir müzik ödülünü kızımız kazanıyor ve ödülü bugüne kadar kendisine destek olan annesine armağan ediyor falan.

Bir Aamin Khan filmi için bu kadar kötü diyeceğim aklıma hiç gelmezdi ama oldu maalesef.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir